×
Hyrja
Profili

Isak Njuton

Isak Njuton

· 1 · 743

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 13-12-2011, 10:53:59
Dorëshkrimet origjinale të Isak Njutonit


Dorëshkrimi origjinal i llogaritjeve të bëra nga Sir Isaac Newton në zbulimin e ligjit të forcës së gravitetit dhe bashkëveprimit u bë publik në internet ditën e hënë.

I ruajtur nga Universiteti i Kembrixhit prej pothuajse dy shekujsh, dokumenti prej 4 mijë faqesh i shkencëtarit të madh britanik të shekullit XIX mund të shfletohet online nëpërmjet një librarie online të krijuar nga Universiteti.

Midis faqeve, përfshihet edhe dorëshkrimi i “Philosophiae Naturalis Principia Mathematica”, i konsideruar si libri më i famshëm, ku janë argumentuar teoritë e tij, përpara se të provoheshin shkencërisht. /top channel
 

Isak Njutoni dhe molla

Nisur nga InfoZRubrika Mix

Postimi i fundit 21-05-2020, 01:30:41
nga InfoZ
Kur është fundi i botës sipas shkencëtarit Isak Njuton !

Nisur nga BerniRubrika Shkenca

Postimi i fundit 07-03-2011, 00:24:30
nga Shej
Ser Isak Njutoni mbi Biblen

Nisur nga sulltaniRubrika Teologjia

Postimi i fundit 19-07-2005, 08:04:07
nga sara