×
Hyrja
Profili

Krijohet “lëngu bosh”, qe nuk vjetërsohet kurrë

Krijohet “lëngu bosh”, qe nuk vjetërsohet kurrë

· 1 · 518

  • Postime: 26635
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 14-12-2010, 00:35:03
Është i lehtë, i qendrueshëm dhe nuk vjetërsohet kurrë. Bëhet fjalë për një xhel të ri që është krijuar në Itali i cili arrihet nëpërmjet izolimit të “lëngut bosh”, që quhet kështu për strukturën shumë të hollë.

Materiali i ri, i arritur falë një kërkimi italian që përshkruhet në edicionin online të “Nature Materials”, i hap rrugën mundësisë së krijimit të materialeve shumë të lehta dhe natyrale, duke kontrolluar ekuilibrin e pjesëzave që i përbëjnë.

Të shumta janë mundësitë e aplikimit të këtij zbulimi, duke filluar nga mjekësia deri tek elektronika. /top channel