×
Hyrja
Profili

Lind në laborator jeta artificiale

Lind në laborator jeta artificiale

· 1 · 1597

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 22-05-2010, 00:42:31
Eshtë ndërtuar në laborator qeliza e parë artificiale e kontrolluar nga një ADN sintetike, në gjendje për t’u ndarë dhe dyfishuar sic do qelizë tjetër.

Rezultati është publikuar në revistën “Science” pas një pune të gjatë të institutit “Craig Venter” në SHBA. Ky është një nga hapat më të mëdhenj të viteve të fundit në shkencën e gjenetikës dhe tashmë kufiri i jetës artificiale është më afër.

Endrra e Venter ishte të ndërtonte baktere në dobi të ambientit me një ADN të programuar për të prodhuar biokarburante apo për të pastruar ujërat e ndotur.

“Pasi është përftuar kromozomi i parë artificial, tashmë sfida qëndron tek aktivizimi”, tha Venter dy vjet më parë. Hapi i parë i kërkimit u hodh në vitin 2007 me ndërtimin e ADN-së sintetike, ndërsa në 2009-ën u arrit transplanti i parë nga gjenoma e një bakteri tek një tjetër. Top Channel
 

Kur lind hena?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 24-03-2020, 14:46:25
nga InfoZ
Kur lind dielli?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 24-03-2020, 14:45:56
nga InfoZ
Ne cfare jave lind bebi?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 06-04-2020, 00:25:03
nga M A X
Nëna me mitër të dyfishtë lind dy herë brenda muajit

Nisur nga M A XRubrika Familja

Postimi i fundit 29-03-2019, 23:07:38
nga Rommel
Ç’DUHET BËRË BESIMTARI KUR I LIND FËMIJA?

Nisur nga V@GαβθηDRubrika Forumi Islam

Postimi i fundit 22-03-2013, 00:06:24
nga Pasion