×

Molekula që ftoh Tokën

Molekula që ftoh Tokën

· 1 · 479

  • Postime: 22764
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 17-01-2012, 23:03:05
Ekziston një pjesëz në gjendje të ftohë planetin ku jetojmë. Është një molekulë e pranishme në atmosferë, e ndjekur prej kohësh nga shkencëtarët por e kapur vetëm tani.

Zbulimi, i publikuar në revistën “Science”, është arritur nga studiuesit e Sandia National Laboratories dhe nga universitetet e Mancesterit dhe Bristolit.

E quajtur “pjesëza e ftohtë”, ajo i përket një familjeje molekulash në gjendje të eleminojnë molekulat ndotëse nga atmosfera dhe të ulin temperaturën. /top channel