Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Berni
« ne: 07-01-2013, 07:38:37 »

Të gjithë flasin se një ditë tokës do t’i vijë fundi dhe të gjithë e lidhin këtë fund me një fenomen mbinatyror. Por pas 21 dhjetorit shkencëtarët kërkojnë të bindin çdokënd se toka nuk mund të shkatërrohet nga këto fenomene, pasi shtetet më të fuqishme janë të gatshme të luftojnë ndaj çdo sulmi (rasti i sulmeve të asteroideve), por edhe ndaj çdo fenomeni tjetër. Lidhur me parashikimet për fundin e botës ato kanë filluar shumë kohë më parë dhe besohet se vijnë nga njerëz që duan të përhapin panik. Më poshtë janë të listuara disa nga parashikimet e gabuara për fundin e botës.

Nostradamusi

Nostradamusi parashikoi fundin e botës qe do të përfundonte ndoshta pas 444 vjetësh.

Duke pasur parasysh natyrën e fshehtë të shkrimeve të tij, është e vështirë për të përcaktuar saktësisht se çfarë ai mendonte se do të ndodhte në vitin 1999. Çështja është se kjo nuk ndodhi.

2011

Një datë që me vlerësimet e publikuara gjerësisht do të shoqërohej me Ditën e Gjykimit. Camping tetëdhjetë e nëntë-vjeçar ishte dënuar “përtej çdo dyshimi” – që atë ditë, Jezusi do të kthehej në tokë dhe një pjesë e vogël e popullsisë së botës do të ngjitej në qiell. Si për të gjithë të tjerët. Dy ditë më vonë në shtyp, Camping pranoi se kishte parregullsi në profetizimin e tij: Edhe pse një prej “gjykim shpirtëror” e shtyu fundin e botës për më 21 tetor, duke pritur 5 muaj këtë herë. Camping, i cili pësoi një goditje në qershor 2011, ka dalë në pension nga bizneset për shtyrjen e fundit të botës. Duke iu rikthyer parashikimeve të tij ai kishte piketuar se do të ndodhte rrëmbimi në tri data të ndryshme në shtator – tetor të vitit 1994 dhe më 31 mars 1995.

2009

Large Hadron Collider përshpejtuesi i grimcave është më i madhi dhe më i fuqishëm i prodhuar ndonjëherë dhe mund të ndihmojë ne zgjidhjen e mistereve te universit tonë. Ai ka realizuar tashmë të dhënat për goditjet e grimcave. Ai nuk ka shkaktuar fundin e botës,ashtu siç paralajmëronin shumë shkencëtarë skeptikë kur LHC është ndezur në shtator 2009. Ata menduan se ai mund të krijojë një vrimë të vogël të zezë që do të gëlltiste planetin.

2000

Për më superticiozët, është e vështirë të kujtojnë sasi të mjaftueshme të skenarëve kataklizmike të parashikuara nga një ekip i udhëheqësve fetarë Motley dhe kulteve ezoterike – Edgar Cayce, Sun Myung Moon, Ed Dobson për 1 janar 2000, apo vitin 2000 në përgjithësi. Ndoshta nuk ju kujtohet përgjimi nga një virus kompjuterik i njohur si Y2K Bug. Besohet gjerësisht se problemi Y2K, një anomali masive, rezultoi nga kompjuterat që zhvendosën gabimisht 1999 në vitin 2000, por që mendohej se shoqërohej me fundin e qytetërimit modern, kur ora goditi mesnatën në prag të Vitit të Ri. Në pritje të ndonjë ndodhie, qeveritë anembanë globit filluan të merrnin masa për të korrigjuar problemin. Fushata ndërgjegjësuese përhapi më tepër panik. Është e panevojshme të thuhet, se shumë njerëz kaluan 31 dhjetorin 1999, në bodrumet e tyre me radiot me bateri dhe një furnizim të pafund me ushqime.

1997

Fundi i botës dhe dyert e qiellit kanë rezultuar një skenar në media, jo vetëm për shkak të adhuruesve të UFO-ve, por edhe për shkak të rezultateve tragjike: vetëvrasjet masive më të madhe të ndodhura në Shtetet të Bashkuara. Udhëhequr nga Marshall Applewhite – përveç të qenit një udhëheqës kulti, besonte se kulti ishte në bordin e një anije aliene si në filmat e Star Treck. Dhe vazhdon historia, mënyra e vetme për të hipur në anije, ishte shkatërrimi i Tokës për të arritur një “nivel të ekzistencës njerëzore”, e cila vinte nëpërmjet vetëvrasjes. Më 26 mars 1997, trupat e 38 anëtarëve dhe 65-vjeçarit Applewhite u gjetën në një rezidencë me qira në periferi të San Diego. Është besuar se vetëvrasjet u zhvilluan në një periudhë tre-ditore dhe janë kryer nëpërmjet helmimit ose ngufatjes. Mes të vdekurve ishte edhe vëllai i Nichelle Nichols, një aktore e famshme për rolin e saj në “Star Trek”.

1982

Televangelisti biznesmen dhe fanatik Pat Robertson ka një aftësi të ngritjes së zemërimit se sulmet e 11 shtatorit, uragani “Katrina” dhe fatkeqësitë natyrore ishin, në fakt, zemërimi i Perëndisë të shkaktuara nga politika e abortit dhe homoseksualëve. 82-vjeçari është gjithashtu i aftë në bërjen e parashikimeve të dështuara mbi një bazë të rregullt, ku skenarët për fundin e botës janë të përfshira. Në vitin 1976, Robertson piketoi tetor – nëntor 1982 si datën e fillimit zyrtar për fundin e botës. Ai pretendonte gjatë një transmetimi të 1980 të “Club 700”: “Unë ju garantoj deri në fund të vitit 1982, se nuk do të ketë gjykim në botë”.

1975

Kjo ishte koha më e mirë që Dëshmitarët e Jehovait, në Bruklin, me seli emërtimin e krishterë Restorationist, kanë lëshuar një parashikim zyrtar për Armagedonin. Për një kohë parashikimi “Ardhja e Dytë e Krishtit” ishte buka e vërtetë për “Shoqëria Kulla e Rojës” (krahu ligjor dhe administrativ i Dëshmitarëve të Jehovait duket më i preokupuar me transaksionet e pasurive të patundshme këto ditë). Kur 1975 erdhi dhe shkoi pa incidente, krerët e kishës hynë në një periudhë të rëndë të mohimit, fajësimi dhe keqardhje (kjo është ajo që ndodh kur ju profetizoni fundin e botës që nuk do të ndodhë), fillimisht duke pretenduar se datat e krijimit të Adamit dhe Evës ishte llogaritur gabim.

1962

Jeane Dixon vdiq në vitin 1997 pas një jete mes parashikimeve (vrasja e John F. Kennedy Jr mes tyre), duke shkruar libra horoskopi edhe për qentë (madje ajo botoi edhe një libër gatimi astrologjik) dhe këshillimin e klientëve të sferave të larta (Nancy Reagan ishte një prej tyre). Dixon, një emër i devotshëm katolik prej familjes së saj kishte në traditë për të bërë parashikime të ndryshme apokaliptike. Më 4 shkurt 1962, Dixon parashikoi një shtrirje planetare që do të sillte fundin e botës. Ne e kemi kaluar këtë, por Dixon ka një parashikim mjaft shqetësues të shquar që është vetëm disa vite larg, në librin e saj “Thirrja në lavdi,” parashikoi se në vitin 2020, do të zhvillohet Armageddoni, i ndjekur nga një periudhë 17-vjeçare që do të sjellë përsëri në tokë Jezusin, duke e shoqëruar me Trininë e pashenjtë: Satani, antikrishti dhe profeti i rremë. Dixon parashikoi se Rusia do të ishte vendi i parë për të dërguar një njeri në Hënë.  Gazeta Standard