×
Hyrja
Profili

Perimet, pjekje artificiale

Perimet, pjekje artificiale

· 2 · 389

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 10-07-2011, 19:58:17
Perimet trajtohen me hormone për të stimuluar në mënyrë artificiale pjekjen e parakohshme duke dëmtuar jo vetëm cilësinë.
Ekspertët e bujqësisë thonë se hormonet janë të ndaluara ose duhet të përdoren në mënyrë të kontrolluar, por sistemi i prodhimit është tërësisht jashtë kontrollit.


Askush nuk e mbron konsumatorin nga të tilla fenomene të cilat bëhen për të përfituar duke dëmtuar cilësinë. Me shqetësim, këtë fenomen e ngrënë dhe tregtarët të cilët i kërkojnë  strukturave përkatëse të kontrollojnë fermerët që nga farërat që ata përdorin deri tek pesticidet apo dozat e përdoruara në produktet për konsumatorin.

I gjithë tregu është i mbushur me produkte të tilla të cilat stimulohen artificialisht për rritje dhe për pjekje parakohe.

Konsumatori është i detyruar të blejë cfarë u sërviret pa ditur se cfarë konsumon dhe c’pasoja do të ketë më vonë nga përdorimi pa kriter i pesticideve të ndryshme. /top channel

  • Postime: 2869
  • Gjinia: Femer
+ERELA+
#1 ne: 11-07-2011, 14:39:47
mjer ne thuaj qe spo dime cfare po hame...