×
Hyrja
Profili

Përse u ndërtua disku fluturues nga gjermanët

Përse u ndërtua disku fluturues nga gjermanët

· 1 · 728

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 19-12-2010, 18:03:29
Pak para përfundimit të luftës, të gjitha modelet dhe prototipet u shkatërruan para se ato të mund të gjendeshin nga sovjetikët. Sipas raporteve të pasluftës të zbulimit amerikan, megjithatë, ushtria ruse arriti të kapë një prototip

Përse u ndërtua disku fluturues nga gjermanët


Anija ishte projektuar për të mbartur një ekuipazh prej tri disqesh fluturuese, "The Schriever-Habermohl" të zhvilluar në mes të 1943 dhe 1945, përbëhej nga një kabinë e qëndrueshme kubi me formë të rrethuar nga një rim i rrafshtë rrotullues.

Pak para përfundimit të luftës, të gjitha modelet dhe prototipet u shkatërruan para se ato të mund të gjendeshin nga sovjetikët. Sipas raporteve të pasluftës të zbulimit amerikan, megjithatë, ushtria ruse arriti të kapë një prototip.

Pas luftës, të dy Schriever dhe Miethe, një tjetër shkencëtar gjerman i përfshirë në dizajnin e disqeve fluturuese, erdhi për të punuar në SHBA nën Operacionin "Kapëse letrash". Habermohl ishte raportuar nga Zbulimi Ushtarak i Ushtrisë se ishte marrë në Bashkimin Sovjetik.

Raporti i parë jozyrtar mbi zhvillimin e kësaj anijeje do të gjendej në "Armët e Gjermanisë dhe sekretet e armëve të Luftës së Dytë Botërore dhe zhvillimi i tyre i mëvonshëm", JF Lehmanns Verlag, Munih, 1956.

Autori i kësaj pune të detajuar dhe teknike në armatim të kohës së luftës gjermane ishte majori Rudolf Lusar, një inxhinier i cili ka punuar në zyrën gjermane Reichs-Patentave dhe kishte qasje në shumë plane dhe dokumente origjinale. Lusar ia ka kushtuar një pjesë të dizajneve të mëdha Rajhut të Tretë në kapitullin e titulluar "Devices Special"...

Përgatiti: KLARITA BAJRAKTARI