×
Hyrja
Profili

Të lexosh mendjen njerëzore, tani është e mundur

Të lexosh mendjen njerëzore, tani është e mundur

· 1 · 554

  • Postime: 26635
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 08-09-2010, 17:10:07
Të njohësh mendjen njerëzore dhe të përkthesh sinjalet celebrale në fjalë, falë sensorëve të vendosur në sipërfaqen e trurit, është ëndrra e çdo shkencëtari.

Një ëndërr që mund të bëhet realitet falë një skuadre të Universitetit të Utahut, të udhëhequr nga bio-inxhinieri Bradley Greger, që ka krijuar një sistem, që i jep mundësinë pacientëve të prekur nga sëmundje që pengojnë të folurin, të komunikojnë më lehtësisht.

Shkencëtaret kanë mbërritur në zbulimin e rëndësishëm falë një eksperimenti mbi një pacient epileptik të cilit i ishin vendosur mikroelektroda në zonat e trurit përgjegjëse për të folurin. TCH