×
Hyrja
Profili

Të rejat që priten në të ardhmen e afërt

Të rejat që priten në të ardhmen e afërt

· 1 · 677

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 20-12-2011, 22:41:28
Leximi i mendimit, prodhimi autonom i energjisë së banesës, tërheqja e parave nga bankomati me anë të leximit të retinës ose komandës zanore, duken ide të marra nga ndonjë film fantastiko-shkencor por që mund të bëhen pjesë e të përditshmes tonë brenda pak vjetëve. Ky është parashikimi që bën IBM me “5 në 5”, studimi vjetor mbi të rejat që mund të na ndryshojnë jetën vitet e ardhshme.

Kërkimi në fjalë bazohet në analizat e ecurisë së tregjeve dhe në atë se çfarë është duke u përpunuar në laboratorët e kolosëve informatikë. Për 2017 na presin jo pak surpriza fillojnë me leximin e mendimit, afër aplikimit material falë kufjeve speciale që interpretojnë aktivitetin cerebral dhe e transformojnë në komanda për pc, smartphone, etj.

E veçantë dhe ideja se do të mund të prodhojmë vetë energjinë për banesën tonë falë një aparati në gjendje të kapë energjinë kinetike dhe nxehtësinë e prodhuar nga aktiviteti ynë e duke e transformuar atë ne energji elektrike.

Mundësia që ti themi lamtumirë password-eve e të identifikohemi nëpërmjet leximit të retinës ose të dhënave të tjera biometrike, ADN në vend të kodeve.

Është viti i gjashtë që IBM vijon në përpunimin e këtij kërkimi dhe publikon rezultatet e tij, me njëfarë suksesi duhet thënë. Edhe pse në disa raste siç ishte ai i parashikimit të 2006 për një internet në 3D që doli i pavërtetë, në shumicën e rasteve studimi mbi parashikimet e të rejave teknologjike në pesë vitet e ardhshme i kryer nga kompania amerikane ka rezultuar i suksesshëm.

(ar.si/BalkanWeb)
 

me te rejat nga sporti

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 20-05-2020, 22:49:21
nga InfoZ
Ja si do mund të përshëndeten njerëzit ne te ardhmen

Nisur nga M A XRubrika Mix

Postimi i fundit 02-05-2020, 16:48:36
nga erlehta
Kush eshte ylli me i afert me token?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 08-04-2020, 23:25:12
nga M A X
Te rejat e fundit nga teknologjia

Nisur nga assortlistRubrika Teknologji Moderne

Postimi i fundit 30-01-2020, 03:26:15
nga assortlist
Te rejat e fundit nga kultura dhe arti

Nisur nga M A XRubrika Kultura

Postimi i fundit 24-06-2020, 23:31:58
nga InfoZ