×

Testi i ADN-së “low cost”

Testi i ADN-së “low cost”

· 1 · 336

  • Postime: 22764
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 11-01-2012, 14:43:19
SHBA, vjen testi i ADN-së “low cost”

Një tjetër risi ka ardhur në shkencën mjekësore. Shoqëria amerikane Life Technologies ka nxjerrë një makinë që lexon në më pak se 24 orë 3 miliardë gjenet që përbëjnë ADN-në e një individi vetëm për 1 mijë dollarë.

Makina “Ion Proton” ka përmasat e një printeri dhe një kosto prej 149 mijë dollarësh, një objekt tërësisht i përshtatshëm për një spital të madh.

Gjithashtu, ajo është një shpikje premtuese për zhvillimin e terapive, por ngre probleme etike pasi mund të favorizojë aksesin tek sigurimet dhe tek punëdhënësit, përvecse të dhënave personale të ADN-së. /top channel