×
Hyrja
Profili

Vrimat e zeza nuk janë më të zeza

Vrimat e zeza nuk janë më të zeza

· 1 · 622

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 30-09-2010, 12:43:38
Vrima e zezë nuk është më e zezë. Stephen Hawking kishte të drejtë: drita mund të iki nga monstrat qiellorë shpesh të fshehur në zemër të galaktikave ose të shpërndahet në hapësirën e tyre të pafund.

Astrofizikanti britanik e kishte hedhur si teori më shumë se 30 vjet më parë, në 1974, duke ngritur polemika pro dhe kundër.

Mungonte një provë për të stabilizuar arsyen dhe tani, për herë të parë, kjo teori merret nga një grup kërkuesish të Universitetit të Insubria, në Komo. TCH
 

Si jane ndertuar vrimat e zeza?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 03-04-2020, 11:51:09
nga M A X
Zbulim sensacional ne lidhje me vrimat e zeza

Nisur nga M A XRubrika Shkenca

Postimi i fundit 11-04-2019, 11:04:11
nga M A X
Vrimat ezeza

Nisur nga tonibalRubrika Astronomi

Postimi i fundit 16-09-2009, 23:00:18
nga tonibal
"Vrimat e Zeza"

Nisur nga erlehtaRubrika Astronomi

Postimi i fundit 01-02-2009, 15:57:02
nga erlehta
Wormholes - "Vrimat e krimbit" - STARGATE!

Nisur nga M A XRubrika Astronomi

Postimi i fundit 11-11-2006, 07:02:54
nga presheva