Shqiptaria - 7

×
Hyrja
Profili

Tema per bashkimin kombetar dhe ceshtjen shqiptare ne pergjithesi.


*
Outime
ne: 27-10-2005, 23:20:01

Sami Frashëri mbi çamërinë

Shqiptaria

Sami Frashëri mbi çamërinëSami Frasheri mbi çamerine dhe disa nga qytetet e saj kryesore,marre nga vepra e tij "Fjalor i pergjithshem i historise dhe i gjeografise" (Konstandinopoje 1889).Vepra 2 e Sami Frasherit,botim i Akademise se Shkencave,1988.Tesprotia (çamërinë)Adjonati (...

Berni
ne: 27-10-2005, 12:36:45

Shpërndahen trakte me thirrje për luftë

Shqiptaria

Vlorë - Shumë familje vlonjate, mëngjesin e djeshëm kanë gjetur poshtë portave apo dyerve të tyre nga një zarf me mbishkrimin LC. Të habitur kanë nxituar të shikojnë, se çfarë fshihej në të dhe kurioziteti i tyre ka përfunduar në leximin e një thirrjeje luftarake, që një e ashtuquajtur Lëvizja ç...

*
Outime
ne: 25-10-2005, 21:23:36

BASHKËQEVERISJA GREKO-GJERMANE NË çAMËRI NË VITET 1941-1944

Shqiptaria

BASHKËQEVERISJA GREKO-GJERMANE NË çAMËRI NË VITET 1941-1944 DHE GJENERALI NAPOLEON ZERVAhttp://www.jehonacenter.org/impakt/Ibrahim D. Hoxha,historian e fokloristTiranë, m...*Ena*
ne: 31-08-2005, 07:55:51

Parajsat e panjohura shqiptare

Shqiptaria

 
milanisti
ne: 21-08-2004, 14:04:35

Pozita gjeografike e Shqiperise, mjedisi, klima, portet dhe Popullsia

Shqiptaria

Shqiperia eshte nje vend ne Europen Juglindore, ne perendim te gadishullit te Ballkanit.Ajo ndodhet midis koordinatave gjeografike 39 grade e 38' dhe 42 grade e 39' te gjeresise veriore dhe 19 grade e 16' te gjeresise lindore, ne largesi pothuajse te barabarte nga Ekuadori dhe Poli i Veriut.Sipe...

M A X
ne: 13-05-2004, 07:00:34

Korca ne luften e pare boterore dhe Republika e saj

Shqiptaria

Me 1916 ushtrite aleate ishin vendosur ne te gjithe Shqiperine. Deshtimet e aleateve me te vegjel i kishin detyruar fuqite e medha te zinin pozicionet e tyre ne vend. Ne vjeshten e vitit 1916, Italianet kerkuan te okuponin Korcen. Kjo kerkese u kundershtua nga Venizellos, ish kryeminister i Greq...