×

Çfarë duhet të bëni dhe çfarë nuk duhet të bëni kur lëkundet toka

Çfarë duhet të bëni dhe çfarë nuk duhet të bëni kur lëkundet toka

· 1 · 178

  • Postime: 26499
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 29-09-2019, 23:49:52

I rëndësishëm është reagimi njerëzor gjatë dhe pas tërmetit, si futja poshtë një tavoline apo mobiljeje që nuk ka rrezik të rrëzohet mbi ne. Në rastin e një tërmeti është i kuptueshëm paniku te njerëzit.
 
Këta të fundit është e rëndësishme të dinë se, aktiviteti sizmik, veçanërisht me magnitudë mbi 5 ballë, në 99 % të rasteve shoqërohet me pasgoditje.
 
Ekspertët shprehen se kjo do të thotë, se edhe pasgoditjet janë në të shumtat e rasteve po aq të rrezikshme sa tërmeti i parë, por që vijnë duke ulur intensitetin e tyre.
 
Sipas tyre, gjatë një tërmeti, si fillim duhet ruajtur qetësia, të uleni menjëherë në dysheme duke mbledhur duart dhe krahët përpara se tërmeti t’iu rrëzojë, duke u ulur poshtë një tavoline apo mobiljeje që nuk mund të rrëzohet mbi ty. Kur nisin lëkundjet nuk duhet të lëvizni nga njëra dhomë në tjetrën, por dilni me kujdes nga banesa pas tërmetit /po.al
 

Çfarë i ndodh trupit tuaj nëse nuk hani pas stërvitjes

Nisur nga InfoZRubrika Fitness

Postimi i fundit 04-06-2020, 07:47:14
nga InfoZ
Çfarë pëlqejnë gratë te një burrë?

Nisur nga InfoZRubrika Ndjenja

Postimi i fundit 26-05-2020, 12:29:47
nga InfoZ
Cfare duhet te dini para se te investoni?

Nisur nga albinalbanRubrika Leku

Postimi i fundit 15-05-2020, 10:57:46
nga erlehta
Kush dhe cfare jane Jexhuxh - Maxhuxhet?

Nisur nga M A XRubrika Libraria Islame

Postimi i fundit 07-05-2020, 13:59:31
nga M A X
Çfarë është sëmundja ‘Kawasaki’ dhe si lidhet me COVID-19

Nisur nga M A XRubrika Jeta

Postimi i fundit 12-05-2020, 08:56:22
nga M A X