×
Hyrja
Profili

Me i gjate, me i lumtur?

Me i gjate, me i lumtur?

· 1 · 375

  • Postime: 26639
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 12-09-2009, 12:32:01


Simbas nje studimi nga Princeton University, i cili intervistoi mbi 450 000 vete, rezulton se gjendja emocionale ka nje fare korrelacioni me gjatesine e trupit te njeriut. Ne inervisat e bera, njerzit me te gjate kishim pergjithesisht perceptime me pozitive per veten dhe jeten sesa ata me te shkurter, si dhe perjetonin emocionet dhe njenjat negative disi me pak.

Meshkujt qe thoshin se jeta e tyra eshte "si s'ka me keq" ishin pergjithesisht 2 cm me te shkurter sesa mesatarja, kurse tek femrat nuk kishte diference te theksuar midis gjatesise se tyre ne kete pike.

Autoret e ketij studimi u shprehen qe rezultatet me gjasa shpjegohen nga  korrelacioni qe egziston midis gjatesise, nivelit te arsimit, dhe te ardhurave [c'ka do te thote qe gjatesia ne vetvete nuk eshte shkak i lumturise, por ajo sjell avantazhe te tjera te cilat kontribuojne me pas ne gjendjen emocionale te njerzve.
http://www.peshkupauje.com/2009/09/me-i-gjate-me-i-lumtur

Temat e fundit