×
Hyrja
Profili

Faqet me te rezikshme ne internet

Faqet me te rezikshme ne internet

· 1 · 536

  • Postime: 409
  • Gjinia: Mashkull
VM.
ne: 26-08-2009, 14:58:42
Kompania për prodhimin e softuerëve dhe për analiza të sigurisë Symantec ka publikuar listën verore të 100 faqeve të internetit me rrezikshmërinë më të madhe për përdoruesit.

Lista është krijuar nga analiza e bërë prej shërbimit të Norton Safe Web të kompanisë Symantec, dhe ka të bëjë me faqet që përmbajnë numrin më të madh të softuerëve dashakeq (malware), sulmeve dhe tentimeve për të vjedhur të dhënat e përdoruesve dhe atyre bankare.

Në mënyrë tematike, numri më i madh i faqeve (48 për qind) ka të bëj me faqet të cilat kanë “përmbajtje për të rritur”, pasuar nga ato për shitje të elektronikës, gjueti, dhe punë afariste. Numri mesatar i rreziqeve për faqe të rëndomtë problematike është 23, derisa në rastin e kësaj liste të Symantec mesatarja shkon deri në 18.000 për faqe, madje 40 faqe nga lista kanë mbi 20.000 rreziqe për faqe.

Numri më i madh i faqeve kontestuese tentojnë të instalojnë forma të ndryshme të softuerëve dashakeqë dhe viruse. Listën e detajuar të këtyre faqeve mund ta gjeni në këtë lidhje interneti.