×
Hyrja
Profili

Indeksimi nga Google i faqeve te brendshme te një siti

Indeksimi nga Google i faqeve te brendshme te një siti

· 4 · 944

  • Postime: 3788
  • Gjinia: Mashkull
Syrgjyn
ne: 25-05-2006, 13:42:09
Zëristi djdiki me pyeti për një problem me sitin e tij. Meqë unë nuk dija c'përgjigje t'i jepja, por duke menduar gjithashtu se edhe te tjerë do të perfitonin nga zgjidhja, po e shtroj këtu çështjen:

Kur kërkohet për informacion ne një motor kerkimi si Google, shpesh qëllon qe shfaqet vetëm faqja e pare (homepage) i një siti te caktuar, kurse administratori i sitit deshiron qe Google te indeksoje edhe faqet e tjera te sitit dhe t'i nxjerre ato ne rezultatet e kerkimit (natyrisht nëse përmbajtja e faqeve përputhet me celesat e kerkimit).

Si realizohet kjo?

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
#1 ne: 25-05-2006, 18:43:56

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
#2 ne: 28-05-2006, 13:04:44
Me shumë vlerë gjithashtu është dhe Google Sitemaps. Shiko këtu për me shumë: http://www.google.com/support/webmasters/bin/topic.py?topic=8465
Kur te kem kohe ne ditet ne vazhdim do të shkruaj një artikull te detajuar në lidhje me SEO. Sidoqoftë këtu në forum ka informacione te bollshme qe ndihmojne dhe sqarojne shumë pyetje. Për Sitemaps unë kam pas lajmeruar qe ne fillim kur ky program u leshua nga Google.

Lexoni se cfare shkruan google ne lidhje me ceshtjen ne fjale:

Submit a sitemap as part of our Google Sitemaps (Beta) project. Google Sitemaps uses your sitemap to learn about the structure of your site and to increase our coverage of your webpages.
Make sure all the sites that should know about your pages are aware your site is online.
Submit your site to relevant directories such as the Open Directory Project and Yahoo!, as well as to other industry-specific expert sites.
 

  • Postime: 1258
  • Gjinia: Mashkull
DragonFire
#3 ne: 28-05-2006, 15:24:15
syrgjyn faleminer shume qe po me ndihmon keshtu :)  :perqafim

gjithashtu shume faleminer max se e zhidha problemin!
ju shperbleft zoti te dyve!