×
Hyrja
Profili

Nje udhezim per hapat e pare ne Twitter

Nje udhezim per hapat e pare ne Twitter

· 1 · 1035

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 10-01-2010, 19:41:11
Twitter

Twitter

Në përdorimine internetit nga bota virtuale shqiptare kemi vënë reqë Facebook zë vendin e parë përsocial networks, ajo që ne duam tëarrijmë me anë të këtij artikulliështë “sygjeriminga ana jonë për një networktjeter”i cili në 2009 ka arritur kulmin e tij dhe mendohetqë do vazhdojë të ketë sukses dhenë vitet në vijim.

Një shembull ikombinimit të llogarisë së Facebook meatë të Twitterit është edhe ajo ebërë nga “Fan Page” Kososovothe Young Europeans mellogarinë e Twitterit @kosova

Kosovo The Young Europeans + Twitter @kosova

KosovoThe Young Europeans + Twitter @kosova

Do vini re që kjofanpage ka një numër të konsiderueshemndjekësishsi në Facebook ashtu edhe në Twitter dhe kyështë kombinimi që synojmëdhe ne si blog me faqen tonë eklipsidhe llogarinë në twitter @eklipsi

Nëse akoma nuk kenihapur një llogari në Twitteratëherë ky ështëmomenti i duhur dhe pse jo të ndiqni llogaritë netwitter për të qënëtë axhiornuar në kohë reale me tërejat nga kosova dhe me këtë rastgjithashtu me të rejat nga eklipsi

Fillimi

Pasi keni krijuar njëllogari në Twitter është erëndësishme, për tëtërhequr ndjekës/Followerstë rinj (dmthpersona që ju ndjekin në Twitter),të shtoni tek profili juaj një përshkrimtë vogël mbi ju, një link tek adresa juaj einternetit (nëse nuke keni një të tillë një link tekprofili juaj i Facebook apo MySpace do ishte i mjaftueshëm),një foto dhe domosdo ndonjë twitim (mesazh)fillues. Pastaj filloni të zbuloni anëtarëinteresantë që sipas jush javlen të ndiqen dhe shtojini në listën epersonave që ndiqni.

Ndjekja/Following dheNdjekesit/Followers

Një hyrje evogël për termat e mësipërm. Following/Ndjekës:janë personat që ju po ndiqni. Followers/Ndjekësit:janë personat, që ju ndjekin ju.

Ps:Numri i Followers/Ndjekësve ështënjë tregues ipopullaritetit tuaj në Twitter. Sa më i madhtë jetë numri i personaveqë ju ndjekin, aq më i madh ështëpopullariteti juaj.

Nuk është ethënë të ndiqni të gjithëata që ju ndjekin. Twitter nuk funksionon si Facebook ku juduhet të “aprovoni”kërkesat e miqësisë që juvijnë. Nëse një anëtar ju shton teklista e tij ju nuk duhet domosdo ta shtoni tek e juaja.

Çfarëtë publikoni në Twitter?

Nuk ekziston njërregull preçiz. Secili publikon atë qëdëshiron.Mendime, pyetje, linke që të drejtojnë tekfaqe apo artikujinteresantë. Nëse keni një blog, duhettë dini që Twitter ështënjëinstrument i fuqishëm për të paturnjë sasi të madhe vizitorësh përartikujt tuaj dhe ti ktheni ato në popullorënë shumë social networkpër një kohë të shkurtërpsh tek (ruajfaqet.comapo delicious.com).

Nëse keni njënumër të konsiderueshëmFollowers/ndjekësish“cilësorë”,thënë më thjeshtë ndjekësaktivë që gjithashtu edhe atakanë një numër ndjekësishaktivë, sa herë që ju publikoni njëartikullinteresant, ai do bëhet RT (ReTweet)nga personat që jundjekin, në këtë mënyrëgjenerohet një efekt zingjir i cili mund të jusjellë një sasi të konsiderueshme trafikutek blogu/faqja juaj.

Nësedëshironi të publikoni foto të ndryshmenë Twitter mund të përdorni Twitpic,një shërbim i thjeshtë dhe ishpejtë për të informuar ndjekësitmbi fotografitë tuaja të fundit…

Përdorimi injë “client” klienti

Për tëshfrytëzuar në mënyrë optimalepotencialitetin e Twitter, jukëshilloj të gjeni një“client”. Një “client”është një program i vogëlqë ju lejon në mënyrë tëthjeshtë të postoni twite të reja,të ndiqnimesazhet e anëtarëve që ju ndiqni,të dërgoni mesazhe private e shumëopsione të tjera, e gjitha kjo nëmënyrë më të lehtë se sandërfaqja ewebit.

Nëse jeni njëpërdorues i Mac këshillojmë Twitterrificose Tweetie,(versionet e të cilave për iPhone mendojmëse janë më të mirat në qarkullim),ose Twhirlapo TweetDecknëse jeni një përdorues i Windows.

Funksionet Bazë

Për tëdërguar një mesazh publik tek njëanëtar tjetër përdorni @emriianetaritndjekur nga mesazhi juaj:

@mbreti3gutçkemi Buli, si po ja kalon?

Për tëdërguar një mesazh privat njëanëtari që ju ndjek, përdorni demriianetarit ndjekur nga teksti i mesazhit tuaj:

d iMarakuçkemi Indrit, si po ja kalon?

Nësedëshironi të shikoni postime të tjeranë gjuhën shqipe mund tëbëni search në twitter me hash-tag #shqip, do vini repostime të shumtanga anëtarë të ndryshëm tëtwitterit të gjitha në shqip!

Mund tëkërkoni në këtë mënyre #shqip(#shqip)

dhe do shfaqen rezultatetë tilla:

Artikulli Ri: Krijuesi i 4chan do flase tek TED – http://www.eklipsi.com/krijuesi-i-4chan-do-flase-tek-ted/#shqip

Si të Ri-Twitoninjë Twit

Për tëbërë të mundur që një Twitinteresant i bërë nga një anëtarqë ju ndiqni, është e mjaftueshme tabëni në këtëmënyrë RT@emriianëtaritqë ndiqni ndjekur nga mesazhi i tij, psh:

RT@mbreti3gutArtikull i ri: Dëshira për një Golftë ri – http://bit.ly/6QqnqH

Ose tëpërdorni via@emriianëtaritnë fund të twitit:

Jamediat që përdorin më shumë Twitternë botë –> http://bit.ly/6NFE2Q(via: @iMaraku)

Nëse përdornindërfaqen e webit, mjafton të klikoni tek opsioni re-tweet:

re-tweet

Opsionire-tweet

Axhiornimi i profilittë Facebook me Twitter

Nëse keni njëprofil në Facebook, mund të axhiornoni shumëlehtëstatusin tuaj me twitet e postuar në Twitter. Përtë bërë të mundurkëtë duhet të shtoni aplikacionin Twittertek profili juaj. Për tagjetur mjafton ta kërkoni, tek searchi i Facebook mefjalën “Twitter”.Rezultati i parë duhet të jetëpikërisht ai i aplikacionit që nevojitet:

Shtoni këtëaplikacion tek profili juaj duke seleksionuar

twitter application

Aplikacionii Twitter ne Facebook

Viewaplication > Go to aplication > Allow

Opsionete aplikacionit

Tani seleksiononi dhemodifikoni opsionet e aplikacionit në këtëmënyrë:

Nëkëtë mënyrë, çdo twit ijuaji i postuar në Twitter do axhiornojëautomatikisht statusin tuaj në Facebook.


Burimi: http://www.eklipsi.com/nje-udhezim-per-hapat-e-pare-ne-twitter/
 

Gratë që bëjnë hapin e parë kanë më shumë sukses në lidhje

Nisur nga M A XRubrika Ndjenja

Postimi i fundit 13-08-2020, 19:52:09
nga M A X
Per here te pare vrojtohet lindja e nje planeti

Nisur nga InfoZRubrika Astronomi

Postimi i fundit 26-05-2020, 13:12:29
nga InfoZ
puthja e pare poezi

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 20-05-2020, 22:55:06
nga InfoZ
Dicka e tille s'ishte pare ndonjehere!

Nisur nga M A XRubrika Leku

Postimi i fundit 20-04-2020, 21:55:30
nga M A X
Edi Rama ne Twitter

Nisur nga M A XRubrika Mediat Sociale

Postimi i fundit 30-03-2020, 17:12:54
nga M A X