Studiuesit arrijnë të rrisin gamën e WiFi - Tech

×
Hyrja
Profili

Studiuesit arrijnë të rrisin gamën e WiFi

Studiuesit arrijnë të rrisin gamën e WiFi

· 2 · 1028

  • Postime: 4261

ne: 23-10-2019, 11:13:38
 


Të gjithë ruterat tanë pa tel zakonisht kanë një gamë të caktuar dhe nëse shkoni përtej këtij diapazoni, do të humbni sinjalin. Kjo është arsyeja pse shtrirësit e intervalit WiFi janë të njohur sepse i lejon përdoruesit të zgjasin në mënyrë efektive gamën e tyre WiFi në një mënyrë më të lehtë. Sidoqoftë, pengesë është se ende do t’ju kërkojnë të blini pajisje shtesë.
Lajmi i mirë është se falë punës së drejtuar nga studiuesit në Universitetin Brigham Young, duket se ata kanë arritur të zgjasin në mënyrë të konsiderueshme gamën e bazës së routerit pa tel për deri në 60 metra. Pjesa më e mirë është se  nuk kërkon përdorimin e pajisjeve shtesë ose të reja, dhe gjithçka u bë përmes softuerit. I quajtur “”On-Off Power Communication”, softueri mund të programohet në krye të protokollit ekzistues WiFi në të njëjtin harduer.
WiFi aktualisht kërkon shpejtësi prej 1Mbps për të ruajtur një sinjal, por me këtë protokoll të ri, kërkon vetëm 1 bit për sekondë. //Telegrafi

  • Postime: 1111
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 04-11-2019, 06:30:49
Mua më del libër

Temat e fundit