Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: M A X
« ne: 23-09-2022, 07:30:12 »

Postuar nga: M A X
« ne: 16-03-2021, 23:31:47 »

Ca u be, a u jetesua ky motor?😏
Postuar nga: Fefa
« ne: 15-10-2009, 16:58:08 »

Sa herë që shkruhet apo njoftohet për ndonjë zbulim  të ri, si kritikë nga mendimtar të ndryeshëm mund të ipen, se  do të kesh thyer apo jo ligjet e fizikës!?


- A janë keto vërejtje të definuara mirë?
- A janë thyer këto ligje ndonjeherë dhe si p.sh.?
- A ka ndonje ligj të fizikes qe ka përcaktuar fushëveprimtarinë në lëmin e shkencave që gjatë zbulimeve mund t’i thejne apo jo, ligjet e natyrës?
- A  ka njeriu njohuri të mjaftueshme sa për t’i mos bërë sherr natyrës?

● Unë mendoj se këto vërejtje nuk janë të definuara mirë, shprehen me shumë mangësi esenciale të paargumentuara me një egoizëm të pakuptimt, sikur këto ligje të fizikaneve e kan mbrojtjen edhe nuk duhen te thehen nga askush.
● Ligjet e natyres (qe mendohet në ato te fizikës) janë thyer deri me tash që prej kur është zbuluar zjarri. Me zhvillimin e kohëpaskohshëm të shkencës dhe  teknikës njeriu më shumë  se çdo qenie e gjallë i ka shkaktuar dëme natyrës gjatë shndërrimeve të formave të energjisë duke bërë djegëje të fosileve në TEC, djegëje të karburanteve përmes motorëve si dhe përmes formave termodinamike ka ngritur sasinë e CO2 në atmosferë etj.
● Edhe pse bëhen kërkime shkencore në teknologji të reja me qellim që të mos i shkaktoj natyrës ndotje, akoma nuk kemi ndonje ligj-ndalimi të fizikës i cili  përcakton fushëveprimtarinë e hulumtimeve shkencore të cilat me një fjalë thejnë ligjet e natyrës siç u përmend më lart.
● Siç po shifet, njeriu akoma nuk ka mundur të mbërrijë pjekurinë arsimore-shkencore që të mos i bëjë dëme kaq të mëdha natyrës, sa edhe veten ta rrezikojë deri në masë të jashtëzakonshme. (Për dallim nga njeriu kafshët janë më ekologjike).
Nëse njeriu zbulon teknologji stabilizuese botërore-ekologjike shumë më të lirë se kjo e deritanishmje le t’i theje ligjet e fizikës, por ama, jo ato të natyrës, sepse ato janë të harmonizuara mirë ndaj edhe njeriu duhet të patur kujdese ndaj tyre!?
Postuar nga: festa94
« ne: 25-08-2009, 12:33:21 »

   kjo  qe  thoni ju  bie ne  kundershtim me  ligjet   e  fizikes    por  kush i  ka  krijuar  ligjet  e  fizikes    njeriu  dhe  ndoshta  njeriu mund  te jete  ai  qe  do  ti  theje   dhe    ky   zbulim  mund  te  jete i vertete  ju  uroj sukses   festimi
Postuar nga: mx
« ne: 28-02-2009, 05:26:18 »

edhe pse me vones jam inkuadru ne kete biseden e juaj,ky zbulim qe ti flet tani njerzit punojn ne te qe 10 vite edhe kjo mbrenda 2 viteve do te del ne pah nga nje Shkenctar i Kosoves(Prishtines) me iniciale te emrit A.M. zbulimi do te behet ne Gjermani.Ju faliminderit per mirkuptim.
Asgje nuk eshte e pa mundure!
Postuar nga: M A X
« ne: 14-08-2008, 22:26:09 »


Përshëndetje
Thashe pale çfarë zbulimi! D.m.th. ti paske krijuar. Kjo teme t eishte për mua do e coja ne "kosh" qysh moti. Secili zhgenjehet kur futet këtu. Për një faqe si zeriyt, megjithëse s'është si dikur, prapë jo te bie kaq poshte. Shendet


Pak me tolerant Toleranca :)

Qellimi i nje komuniteti eshte qe gjithkush te shprehet, edhe se mund te jete gabim.
Postuar nga: toleranca
« ne: 14-08-2008, 02:20:30 »

Pershendetje
Thashe pale cfare zbulimi! Dmth ti paske krijuar. Kjo teme t eishte per mua do e coja ne "kosh" qysh moti. Secili zhgenjehet kur futet ketu. Per nje faqe si zeriyt, megjithese seshte si dikur, prape jo te bie kaq poshte. Shendet
Postuar nga: erlehta
« ne: 10-07-2008, 14:13:09 »

Fefa urime per zbulimin dhe pse ne plan te pare bien ne kundershtim me ligjet e fizikes. Shpresoj qe vertete te kesh thyer mendimin e 98%-shit dhe nese po ,besoj se nje dite do te lexojme diku   :)

Suksese ne vazhdim.
Postuar nga: Fefa
« ne: 08-07-2008, 01:13:23 »

Unë bëra një ofertë bashkëpunimi me të interesuar, ndërsa Ju më   kontestoni për atë që shifet dhe me dorë preket!. Nuk është forumi vëndi ku bëhen detajizime të hollësishme të projekteve. Nuk e di nëse jemi marr vesh diçka apo jo?
Postuar nga: M A X
« ne: 07-07-2008, 23:43:08 »

Atehere na e shpjego me gjeresisht idene qe ke!

Pershendetje.