×
Hyrja
Profili

Këndvështrime Teologjike - Biseda e Diskutime

Berni
ne: 03-01-2008, 16:06:29
Jerusalemi vendi më i shenjtë në botë !

Teologjia

Pikat kyçePllaja e xhamive, në Jerusalem, është një vend i shenjtë për myslimanët, por edhe për hebrenjtë dhe të krishterët. Sipas traditës, shkëmbi në të cilin ngrihet ka qenë "teatri" i sakrificës së Abrahamit, por bëhet fjalë për një legjendë dhe nuk kjo nuk është e vetmja.Që...

*
Mr.Eri
ne: 28-12-2007, 00:11:50
Cka thote Bibla per Jezusin: Njeri - Profet apo zot !!!!

Teologjia

Njerëzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)“Do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t’ju bëjë njerëz të lirë”. (Gjoni 8:32) Do të shtjellojmë një cështje shumë më rëndësi, do të kufizohem sadopak që të hedhi pakëz drite në personalitetin e Jezu Krishtit (Isait a.s.) që sipas dok...

Berni
ne: 03-12-2007, 22:58:04
Si u emëruan në krye tre drejtuesit e komuniteteve fetare në Shqipëri !

Teologjia

Gazeta amerikane tregon gjendjen në të cilën dolën tre besimet fetare pas rënies së komunizmit në Shqipëri.Shkrimi është publikuar në “New York Times” më 27 mars 1992Henry Kamm “Qeni nuk fle kur fle i zoti”, - thotë Haxhi Hafiz Sabri Koçi, udhëheqësi fetar i myslimanëve të Shqip...

Berni
ne: 10-11-2007, 08:54:23
MTKRS-ja do te restauroje 30 objekte kulti ne 2008-n

Teologjia

Pango, 150 milione leke per kishat dhe xhamiteCilat jane kishat dhe xhamite qe do te marrin leke per restaurime. Ne kuader te mbeshtetjes se turizmit religjiozDuket se me ne fund shteti eshte kujtuar per rendesine dhe mbrojtjen e monumenteve te kultit, kishave e xhamive, te cila...

ibraim
ne: 08-11-2007, 16:45:54
FEJA

Teologjia

HYRJEHYRJEÇka keni që nuk ndihmoni njëri-tjetrin? (37:25) Nëse All-llahu dëshiron t'ju ndihmojë, s'ka kush që mund t'ju mposhtë, e nëse Ai iu lë pa ndihmë, atëherë kush është ai pas Tij, që dot'ju ndihmojë? Pra vetëm All-llahut le t'i mbështeten besimtarët. (3:160). A nuk e ke ditur se vetëm All...*
muhamed ali pasha
ne: 24-09-2007, 02:54:51
Urime 1 vjetorin

Teologjia

   Deri te:Kryetari I BFI-se Rijaseti I BFI-se Shkup 22-09-2007  Lenda: Urime 1 vjetorin  Me te vërtetë nuk po dimi prej ku te fillojmeta shkruajmkëtë leter exselenca juaj z.reis el ullema kryetar I BFI-se
igru
ne: 14-08-2007, 20:07:25
Kuptimi i magjistarëve; domethënia e yllit

Teologjia

Kuptimi i magjistarëve; domethënia e yllitAtë Raymond BrownFragment i shkëputur nga libri i Atë Raymond Brown me titull: "An Adult Christ at Christmas", The Liturgical Press, Collegeville, Minnesota, 1978Ungjillori rrëfen historinë e magjistarëve dhe ndodhinë e yllit la...


CentauR.
ne: 30-07-2007, 18:38:47
Feja dhe statistikat fetare në Shqipëri

Teologjia

Pjesa më e madhe shqiptarëve sot në Shqipëri i përkasin një konglomerati jo-fetar dhe ateist që kap rreth 75% të popullsisëHistoriku i shkurtërNë lashtësi duke filluar që me pellazgët e mes ilirëve deri në krijimin e Bizantit nga Konst...

Lizi
ne: 19-07-2007, 15:48:27
Mjekesia , Psikika dhe Besimi

Teologjia

Ne kohet e hereshme (ne paganizem) , njerezit duke pasur njohuri te vogla per shkencen dhemjekesinec’do gje qe nuk arrinin t’a shpjegonin e mvishnin me besim , magji ,okultizem apo te tjerasi keto .Njeriu e konsiderontegjendjen e mire shendetesore si nje gje normale , ndaj nese kjo gjend...


Berni
ne: 14-05-2007, 23:41:07
Identiteti mysliman në kulturën perëndimore !

Teologjia

Analistët thonë se ekziston një konfliktbrenda islamizmit, ndërsa të moderuaritdhe radikalët ndërmarrin njëluftë ideologjike për të drejtën që të përfaqësojnëkomunitetet myslimane nërritje në shoqëritë perëndimore. Kohëte fundit në Uashington u zhvillua njëdiskutim rreth tensioneve që ekzistojnë...

Berni
ne: 02-04-2007, 05:02:22
Profeti Muhammed, domosdoshmëri e aktualitetit global !

Teologjia

Falënderimi i takon Allahut, të Gjithëmëshirëshmit, Mëshirëplotit. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi Profetin tonë (s.a.v.s), shokët e tij dhe të gjithë ata që e pasojnë atë deri në Ditën e Gjykimit.Të njihesh me figurën e profetit Muhammed (a.s), është portë prej portave të lumturisë, ësht...

Berni
ne: 01-04-2007, 23:05:45
Sektet, loja që bëhet me viktimat !

Teologjia

Grupimet fetare ose jo, shpesh "përdorin" Zotin e paqen për të thithur "të devotshmit"Janë të shumtë në numër, por të padukshëm. Hyrja në to është e lehtë, për të dalë duhet të mendohesh mirëËshtë i plagosur, humbet gjak, por vrapon si i çmendur për të arritur në spitalin më të ...


Berni
ne: 23-02-2007, 11:15:07
Michael Jackson mund te behet mysliman !

Teologjia

Ylli i pop-it Michael Jackson, i cili vitet e fundit ka qenë më shumë protagonist i skandaleve sesa i suksesve muzikore, ka shumë mundësi që tani të bëhet mysliman, siç ka siguruar vëllai i tij Jermaine.Duke iu referuar të përditshmes spanjolle “El Pais”, vëllai i Michael, që i përket fesë muham...

igru
ne: 15-02-2007, 19:37:59
Jezusi dhe Muhamedi - Vëllezër në besim dhe sfida për të ecur gjurmëve të tyre..

Teologjia

Jezusi dhe Muhamedi(paqja qoftë mbi ta)Vëllezër në besim dhe sfida për të ecur gjurmëve të tyre në një botë shekullaristeNga Gary Edwards (Sheh Neim Abdul Ueliu )“Nëse Zotin do ta besonit siç i takon vërtetë Madhështisë së Tij, atëherë Ai do t’juushqente ashtu siç ushqen zog...


MR.DETI
ne: 19-01-2007, 22:45:51
MESIMBESIMI FETAR PERBALLE STOICIZMIT SHQIPTAR DHE LAICIZMIT MAQEDON!!!

Teologjia

MËSIMBESIMI FETAR PËRBALLË STOICIZMIT SHQIPTAR DHE LAICIZMIT MAQEDON!!! Hamdi NuhijuEh , ky vend i cili me shekuj është zhvilluar dhe ka vazhduar rigjallërinë në mesin e një sistemi fetar sot po sodit drejtë materializmit dialektik të Marksit. Ky matrializëm dhe realizëm sic e quanin disa nga in...


sorelina
ne: 18-12-2006, 18:36:17
Ato qe jetojne edhe pa zotin!

Teologjia

Cilat janë besimet fetare më të përhapura në botë? Sipas të dhënave të fundit ato janë kristianizmi dhe islami. Por, mes këtyre të dyjave ka edhe një “antife” që përfaqësohet nga rreth 1,5 miliardë njerëz në të gjithë botën, të paorganizuar, që në mënyrë individuale refuzojnë të njohin ndonjë ki...


Berni
ne: 12-12-2006, 13:39:14
Hebrejtë e Elbasanit !

Teologjia

Shekulli ReportazhELBASAN - Sinagogat hebraike ndihmuan romakët të ndërtonin vijën “Egnatia”. Më pas, mjaft objekte kulti të krishtera, ortodokse dhe myslimane, janë ndërtuar mbi këto sinagoga. At Nikoll Marku, prift në kishën Shën Maria, në lagjen “Kala”, tregon se ishin pikëri...igru
ne: 30-11-2006, 19:44:09
Europiani i vitit

Teologjia

PROFESOR TARIK RAMADAN: EUROPIANI I VITITE enjte, 30 nentor 2006Fondacioni LOKAHITarik Ramadan është shpallur 'Europiani i Vitit' ne kategorine e qytetareve jo-europiane ne ngjarjen Europian Voice EV50 ne Bruksel. Atij iu dha ky çmim nderi për "eksplorimet e tij te guximshme ne ...
*
Donik
ne: 10-11-2006, 13:08:26
Intervista me Prof. DR. Murad Hofmanin

Teologjia

[Intervistoi: Xhabir Hamiti]Prof. Dr. Murad Hofman është një diplomat gjerman me influencë, i cili në vitet tetëdhjetë është konvertuar nga feja katolike në fenë islame. Ka një karrierë mjaft të bujshme diplomatike. Për qeverinë e jashtme gjermane ka punuar si ambasador në Marok dhe Algjeri, si ...

*
Donik
ne: 09-11-2006, 15:31:27
Dorëshkrimet më të vjetra Kur’anore në Kurdistan

Teologjia

Grupi letrar: Libri i Kur'anit më i vjetri në Iran daton rreth 1000 vite, është ruajtur në një fshat në Kurdistan në provincën të quajtur “Negal”.Siç raportohet nga IKNA librat e famshëm historik si "Hadifeh Naserijeh' janë libra të cilët përshkruajnë dhe japin emrat dhe vendin në të...

*
Donik
ne: 08-11-2006, 00:11:52
ISLAMI NDËR SHQIPTARË DHE INTEGRIMET EURO-ATLANTIKE

Teologjia

MEXHID YVEJSI, GJAKOVË ISLAMI NDËR SHQIPTARË DHE INTEGRIMET EURO-ATLANTIKE H y r j e Është mrekulli e mrekullive se si, nën kthetrat e disa perandorive, mbijetuan shqiptarët nëpër mijëvjeçarët. Mbijetuan shqiptarët nëpër mijëvjeçarët, jo pse ishin

*
Donik
ne: 07-11-2006, 12:42:02
Çdo te thotë të jesh Rob i Zotit?

Teologjia

Përgatiti:Sabri Selmani Teuhidi UluhijeMe emrin e All-llahut, Mëshiruesit, MëshirëbërësitFalënderimi i takon All-llahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Kërkojmë strehim tek All-llahu prej të keqes të vetvetes dhe veprave tona të shëmtuara. Kë udhëzon All-llahu s'ka ku...

*
Donik
ne: 31-10-2006, 21:28:12
Diplomacia dhe marëdhënjet ndërkombëtare

Teologjia

Përgatiti:Sabri SELMANIKiel-GjermaniMarrëdhëniet ndërkombëtare kanë qenë një nga pikësynimet e Profetit Muhamed a.s. qysh në gjallërinë e vet dhe këtë na e bëjnë me dijeni të gjitha biografitë e hartuara nga biografët e tij, të hershmet dhe të vonshmet. Qysh në fillimet e veta në Medine për ta p...

*
Donik
ne: 26-10-2006, 17:39:44
Rruga e hapur e islamit

Teologjia

Përgatiti:Sabri SelmaniKiel,GjermaniNjëra nga parollat më të rëndësishme të kohës së sotme është "të pushtuarit e hapsirës". Janë zhvilluar mjetet e komunikacionit, të cilat larg i kanë tejkaluar ëndërrat e brezave të mëparshëm; këto mjete të reja, kanë vënë në lëvizje bartjen shumë më të shpejt...

*
Donik
ne: 19-10-2006, 22:59:48
TERROPIZMIT ISLAMIK NË SHQIPËRI

Teologjia

Ky titull duket si një sajim i sforcuar gazetaresk, porështë një konstatim fakti. Në Shqipëri ka vite që bëhet njëpropagandë e madhe për rrezikun e terrorizmit islamik,sikur ky rrezik të ishte këtu më i veçantë se kudo gjetkënë Europë e në botë, sikur bota myslimane të ishtepërqëndruar krejtësis...

MR.DETI
ne: 08-10-2006, 03:06:40
KUR VEPRAT FLASIN-kushtuar Jakup ef.Asipit

Teologjia

KUR VEPRAT FLASIN-kushtuar JAKUP EF.ASIPIT Cdo solucion i kÚsaj bote pÚrvec atij Islam ÚshtÚ njÚ venitje dhe shkÚputje nga qenia njeri dhe deformim i identitetit tÚ kÚsaj qenie.QartÚsimi i vepres me jetÚn realizohet nÚ atÚ moment kur qenia arrinÚ qÚ ta kuptoj thelbin e krijimit tÚ...


MR.DETI
ne: 28-09-2006, 12:25:08
PERVESITETI I MEDIAVE MAQEDONE GJATE MUAJIT RAMAZAN

Teologjia

PERVERSITETI I MEDIAVE MAQEDONE GJATÈ MUAJIT RAMAZAN All-llahu xh.sh. gjatÚ gjithÚ kohÚs sÚ ekzistimit tÚ njeriut dhe gjallesave tjera lÚshon mÚshirÚ.Por, kjo mÚshirÚ mÚ sÚ shumti haset gjatÚ muajit Ramazan, pasiqÚ Ai kÚtÚ muaj e emÚroi edhe si muaj tÚ mÚshirÚs.NdÚrsa nÚ...

MR.DETI
ne: 20-09-2006, 20:04:25
TAMPLIERET

Teologjia

TAMPLIERET Përpos kësaj, ata për herë të parë rregulluan sistemin e çeqeve dhe kredive, të ngajshëm me atë bankar. Sipas autorëve britanikë, Michael Baigent dhe Richard Leigh, ata themeluan një tip të kapitalizmit mesjetar; dhe bënë nismën e mënyrës moderne të veprimtarisë bankare përmes transak...

Berni
ne: 18-09-2006, 15:22:59
Shqipëria, 3.6 milionë banorë, 245 shoqata fetare !

Teologjia

Raporti i Departamentit amerikan të Shtetit për lirinë fetare gjatë 2006-ësShqipëria është vetëm 3.6 milionë banorë, por ka 245 shoqata fetare. Kjo është shifra më interesante që nxjerr raporti i Departamentit Amerikan të Shtetit për lirinë fetare gjatë vitit 2006 në Shqipëri. S...

  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board