×
Hyrja
Profili

Këndvështrime Teologjike - Biseda e Diskutime


*
realiteti
ne: 26-09-2005, 14:56:23
Per mrekullite shkencore te Kur'anit?

Teologjia

Më 610, në një qytet të Gadishullit Arabik të quajtur Mekka, Zoti filloi t'ia shpallë librin e Tij të fundit një njeriu të ndershëm, Muhammedit s.a.v.s. Ky libër quhet Kur'an. Ai iu shpall Muhammedit (paqja dhe mëshira e Zotit qofshin mbi të) përmes melekut (engjëllit) Xhebrail pjesë-pjesë dhe...


erlehta
ne: 20-09-2005, 10:00:48
Qëndrës islamike në Detroit!

Teologjia

 Shqiptarët e shtetit Miçigan festuan 60 vjetorin e qëndrës islamike në DetroitAutori i Lajmit: Zeri i AmerikesShqiptarët e shtetit Miçigan festuan dje 60 vjetorin e qëndrës islamike në Detroit, si dhe 90 vjetorin e krjimit të shoqatës së parë myslimane shqiptare në Shtetet e Ba...


M A X
ne: 23-08-2005, 19:19:23
Papa predikon kundër shekullarizmit

Teologjia

Papa Benedikt, në një meshë të mbajtur para qindra mijëra të rinjve katolikë në vednlindjen e tij, Gjermani, ka bërë thirrje për t'iu larguar shekullarizmit dhe për rikthim në parimet themelore të katolicizmit. Ai paralajmëroi për rreziqet e një feje sipas ideve individuale. Pa...

*
Bani gjk
ne: 14-08-2005, 03:52:14
Metoda politike e zgjedhjes së halifit me vota dhe mospërputhja e saj me pikëpam

Teologjia

Metoda politike e zgjedhjes së halifit me vota dhe mospërputhja e saj me pikëpamjen shiiteShiizmi beson se Ligji Hyjnor i Islamit (Sheriati), substanca e të cilit gjendet në Librin e Zotit dhe është traditë (synet)21 e Pejgamberit të Shenjtë, do të mbetet i vlefshëm deri në Ditën e Gjykimit dhe ...

M A X
ne: 12-08-2005, 13:23:57
Fjalori fetar i shqipes dhe feja e shqiptarëve

Teologjia

• Disa mendime rreth fjalëve "di", "ditë', "Diell", "Enji', "i lum", "perendi", "zot" në dritën e gjuhësisë krahasimtare Abdullah Konushevci Moti jemi munduar t'i vijmë rreth problemit të besimit të parakërshterë të shqiptarëve, por, si të thuash, në literaturë ky problem,

*
Irfan
ne: 19-06-2005, 04:39:31
"Dialog mes qytetërimesh - Tradita myslimane e ekumenizmit"

Teologjia

"Dialog mes qytetërimesh - Tradita myslimane e ekumenizmit" Nga të gjitha qeniet e gjithësisë vetëm njeriu dëshiron ta dijë si dhe përse jeton, ç`është jeta në përgjithësi dhe ç`ka i përgatitet atij? Prandaj, për t`u kuptuar jeta duhet hulumtuar, shpjeguar, analizuar dh...

Pergjigje nga: petritlisi, Kosovari_i_terbuar, Dr. Leone
ISLAMI DHE MEDIAT NË KOSOVË
*


INDRITI
ne: 06-06-2005, 15:25:12
KATER GRATE!

Teologjia

Nuk pata kohe te lexoj matrialin por kam pershtypjen se do jete ky:Mbreti dhe katër gratë Na ishte njëherë një mbret shumë i pasur i cili kishte kater gra. Gruan e katert e donte mbi te gjitha te tjerat dhe e vishte me robat me te shtrejnta. Nuk kishte gjë të mirë në këtë botë t...sulltani
ne: 29-05-2005, 20:01:58
Adhurim apo rebelim

Teologjia

nga Ilir HAXHIAJNë diskutimin e hapur tashmë për pranimin dhe mospranimin e simboleve apo shenjave të jashtme fetare përveç palës fanatike antifetare apo dhe viktimave të tyre pasuese, shfaqet edhe grupimi tjetër pranues, që nuk është domosdoshmërisht fetar. --------------------...


INDRITI
ne: 17-05-2005, 09:50:38
Udhëzim! :)

Teologjia

Duke pare keqkuptimet dhe mungesen e tolerances ne faqen fetare pashë te udhes tju them disa fjale si këshillë e jo si kritikë.Duhet te dimë se feja është dashuri, paqe, tolerance ,miresi ,mirekuptim dhe nenshtrim i vullnetit hyjnor.Feja është ajo qe valorizon ndergjegjien e njeriut, e bën njeri...


sulltani
ne: 13-05-2005, 13:25:31
Statuti i privilegjeve të kristianëve nga Profeti Muhammed a.s.

Teologjia

 Dr A. Zahur dhe Dr. Z. HakLetër për murgjërit e Manastirit të Shën KaterinësMë 628 e.s. Profeti Muhammed (a.s.) garantoi një Statut privilegjesh për murgjërit e Manastirit të Shën Katerinës në Malin Sinai. --------------------------------------------------------------------------------Ai përbëh...


*
BlaZe
ne: 03-05-2005, 12:54:03
Klementi i 5-te me prejardhje shqiptare

Teologjia

Papa Klementi i peste ishte me preardhje shqipetar por vatikani e mohon ate duke thene qe ai ishte vetem nje italian si mendoni ju per kete? pse shqipetaret e famshem qjithmone mohoen ne bote?


  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board