A ekziston lumturia reale ne këtë botë? - Teologjia

×
Hyrja
Profili

Sondazh

A e ka lumturi reale ne kete bote?

Po
11 (50%)
Jo
11 (50%)

Numri i anetareve qe votuan: 15

A ekziston lumturia reale ne këtë botë?

A ekziston lumturia reale ne këtë botë?

· 4 · 4160

  • Postime: 1530
  • Gjinia: Mashkull

ne: 11-11-2007, 22:53:54
Shumë njerze po gabohen sepse po kerkoijne lumturi ne këtë botë por ama lumturia reale këtu nuk ekziston për derisa ka semundje , pleqeri dhe vdekje e këto do të jenë gjithmonë.......por
 njeriu mund te jetë i lumtur vetëm atëherë kur beson se do të arrije qe të mos semuret kurrë qe të mos plaket kurrë dhe qe të mos vdes kurrë. E elhamdulilah ne muslimanet këtë e besoijm se shpresoijm Xhennetin e Zotit ne te cilin nuk ka semundje nuk ka pleqeri dhe nuk ka vdekje.  

  • Postime: 3079
  • Gjinia: Femer

#1 ne: 12-11-2007, 14:57:43
Lumturi reale ne këtë botë...

Tash flas për vehten time, këtë ia kam thënë edhe një te afermi para ca kohësh kur isha e deshperuar me ca gjëra nga jeta...
Për mua jeta e kësaj botë është një sfide apo me saktesisht një lufte (xhihad). Lufte ne atë kuptim qe ta luftojsh ne rradhë të parë vetveten. Njerzit janë te krijuar te dobët dhe anojne kah gabimet dhe mëkatet. E shoh si lufte te arrish qe të ju shmangesh këtyre mëkateve, sprovave te kësaj jetë, të kesh durim dhe qëndrueshmëri dhe të tregohesh e bute dhe tolerante ndaj njerëzve te cilët te rrethojne dhe ta zbresin durimin dhe tolerancen ne dysheme.
Lufte të kesh durim kur te sprovohesh me semundje, humbje dhe skamje. Dhe lufte qe mos harrojsh te falenderohesh dhe cmojsh te mirat qe i ke ne jetë, sado pak te jenë ata.

Nuk dua termin Xhihad ta keqkuptoje dikush.
Xhihadi me i madh te cilin e bën njeriu gjatë jetës është atë qe pershkruajta me lartë, e qëllimi i kësaj 'lufte' është ta arrish kenaqesine e Zotit dhe te ja sigurojsh vehtes një vend te mirë ne botën e perjetshme.


Për mua lumturi reale nuk ka ne këtë botë, kjo për nga fakti se çdo ditë jam e rrethuar me semundje, vdekje, varferi, vuajtje...kur shoh si vuajne te tjerët vuaj bashke me ata...

#2 ne: 18-10-2010, 16:43:54
MUSLIMANE 100%  :) :engjell:

#3 ne: 18-10-2010, 16:45:31
PO SHUME

Temat e fundit