×
Hyrja
Profili

Sondazh

Kombi apo feja?

kombi
feja

Kombi apo feja?

Kombi apo feja?

· 148 · 15730

 • Postime: 22
valesa
#50 ne: 22-03-2010, 23:10:04
po edhe nese ai i takon races se zez apo byth zi  siq e quan ti po me meire me te nese eshte musliman edhe me nje afganistanez do martohesha vetem me qen musliman
Kombi dhe bashkimi kombëtar i shqiptarëve

Nisur nga InfoZRubrika Mix

Postimi i fundit 25-09-2011, 18:50:06
nga InfoZ
Kombi dhe bashkimi kombëtar i shqiptarëve

Nisur nga M A XRubrika Bashkimi Kombëtar

Postimi i fundit 25-09-2011, 18:26:43
nga M A X
Kombi i papërfytyrueshëm kosovar

Nisur nga M A XRubrika Bashkimi Kombëtar

Postimi i fundit 09-06-2011, 00:31:42
nga M A X
Greqia, kombi i mashtruesve financiarë

Nisur nga M A XRubrika Leku

Postimi i fundit 08-03-2011, 00:21:02
nga M A X
Kombi.im! - Version i ri

Nisur nga VM.Rubrika Portalet Shqiptare

Postimi i fundit 01-12-2010, 19:38:02
nga Dardan.

 • Postime: 22
valesa
#51 ne: 22-03-2010, 23:13:23
o me qfar ngjyre do me qellosh kujdes vetem mos te jet e kuqe se nuk me pelqen ok  ^o)

 • Postime: 22
valesa
#52 ne: 22-03-2010, 23:17:58

SHEJH (DIJETARI) MUHAMMED NASIRUDDIN AL-ALBANI

Nga albumi:
"Personalitete" nga Allahu eshte Një
SHEJH ALBANI, SHKODRANI QË TRONDITI ORIENTIN!

Është me të vërtetë për të ardhur keq që shqiptarët e sotëm njohin kaq shumë nga bota që ata i rrethon por njohin shumë pak nga vetvetja. Nëpër faqet e shtypit tonë herë pas here ne mund të gjejmë artikuj që flasin për jetën e këtij pape apo atij prifti, këtij shkencëtari apo atij poeti perëndimor, por rrallëherë ne mësojmë mbi njerëzit me famë që ne i kemi dhuruar botës. Një nga personat më me famë që ne i kemi dhuruar botës së shekullit të 20të nuk ka qënë Aleksandri i Madh. As Skënderbeu apo Nënë Tereza e Kalkutës, por një shkodran i quajtur Nasirudin dhe i mirënjohur në orient si Nasirudin Al-Albani. Mbiemri i tij të lë të kuptosh fare qartë se ai nuk ishte anonim për kombësinë e tij Shqiptare, gjë që mund të çojë ndonjë antishqiptar të spekullojë për origjinën e tij. Ai nuk u njoh kurrë si Nasirudini i Kalkutës apo i Rijadit, por si Shejh Albani, apo në shqip Zotnia Shqiptar. Ai ishte aq krenar për identitetin e tij kombëtar saqë atë e pllakosi në mbiemrin e tij Al-Albani që në shqip nga arabishtja përkthehet ‘shqiptari’.


Emri original i Shejh Albanit për të cilin ky shkrim flet, ishte Nasirudin Nuh Nexhati. Ai u lind në Shkodër në vitin 1914 në një familje të varfër muslimane shkodrane. Babai i tij quhej Haxhi Nuhu. Ai kishte studiuar për disa vite me radhë në Stamboll përpara se të kthehej në Shkodër. Gjatë qëndrimit në Shkodër Haxhi Nuhu u morr me edukimin fetar. Por shpejt ai, ashtu si shumë shqiptarë të tjerë të kohës së tij u detyrua të largohet nga vendlindja. Familja e Haxhi Nuhut emigroi në Damask të Sirisë, gjatë kohës kur Shqipëria ishte nën rregjimin e Zogut. Në këtë qytet Haxhi Nuhu i Shkodrës rriti një djalë të quajtur Nasirudin i cili në të ardhmen do të bëhej me famë. Nasirudini i vogël kaloi fëmijërinë dhe kreu shkollën fillore në Damaskun e famshëm, mes rrënojave të të kaluarës Bizantine, Emevite, Abaside dhe Otomane të këtij qyteti me famë të botës Islame ku jetoi Gjon Pagëzori dhe themeluan kryeqytetin Kalifët e famshëm Emevij. Duke qenë një student i zellshëm dhe ndikuar nga dijet fetare të të atit, te Nasirudin Albani shpejt do të lindte gjeniu i ardhshëm i shkencës fetare të hadithit për botën muslimane të shekullit të 20të.


Nasirudin Albani mbahet në botën moderne islame si rilindësi i shkollës se studimit të kronolgjisë së hadithit / apo kronologjisë së historisë profetike. Interesi i Nasirudin Nexhatit për shkencën e hadithit lindi kur ai ishte 20 vjeç nga një artikull i revistës "Menar". Shkrimi në fjalë merrej me një analizë të librit "Ringjallja e diturive fetare" të filozofit të madh musliman, Imam Gazaliut. Analiza rreth gabimeve dhe arritjeve të Imam Gazaliut ishin ato që do ta shndërronin Nasirudin Albanin në studiuesin dhe kritikun më gjenial të shkencës së historisë profetike islame të shekullit të 20të. I kredhur në studime nga 8 deri 12 orë në ditë në bibliotekat e Damaskut të famshëm Emevit ku fshihen pasuritë e së kaluarës së famshme të botës arabe, Albani i hyri rrugës së vështirë të riekzaminimit dhe revizionimit të shkencës së hadithit – apo historisë profetike islame. Revizionimit të vërtetësisë shkencore të sa e sa shkrimeve mbi historinë profetike të islamit të cilat ndër shekuj kishin kaluar mes shumë njerëzish, rracash dhe rregjimesh që Dar-Al-Islami historik ka përjetuar.


Duke ngulmuar me këmbëngulje shkencëtari Sheh Albani arriti të analizonte sa e sa hadithe nga e kaluara islame; të vërtetojë apo rrëzojë saktësinë dhe kronologjinë e tyre, të analizonte zinxhirin e transmetimit të hadithit nga dishepujt e hershëm të Islamit të cilët në shumë raste përdornin analogji gojore për të rregjistruar historitë e së kaluarës. Duke përdorur një talent historiani të paepur Albani arriti deri aty sa të rivlerësoj historianët e hershëm të Islamit, saktësinë e transmetimit të tyre dhe ndërthurjen e drejtë të bazave shkencore të kësaj historie të shenjtë. Puna kolosale e Shejh Albanit e cila për nga ana shkencore gërmonte në dokumentat më të hershme të historisë islame e bën atë të përsërisi punën ngulmuese që vetëm klasikët e Islamit si Bukhari, Muslimi dhe Tirmidhi mbahet mënd të kenë bërë gjatë shekullit të 9të.

Shejh Nasirudin Al-Albani ishte revolucionar i shkencës hadithike islame të shekullit të 20të. Ai pati guximin intelektual që t’iu hapi shkollarëve musliman dyert e Ixhtihadit / apo mendimit alternativ dhe riekzaminimit të dogmave fetare, të cilat qëndronin të mbyllura nga ortodoksia sunite prej shekujsh. Si rrjedhojë e famës dhe dijeve shkencore që kishte, Shejh Albani u thërrit në Arabinë Saudite si lektor i shkencave te hadithit në Universitetin Islamik të Medines. Ai lektoroi aty për rreth 3 vjet për tu kthyer sërisht më pas në Damask. Jeta e Shejh Albanit e pa atë të jetojë në Jordani, Liban, Emiratet e Bashkuara Arabe, dhe finalisht në kryeqytetin e Jordanisë në Aman, në të cilin edhe ndërroi jetë më 2 Tetor 1999.


Duke qënë ndjekës i shkollës Saudite të Islamit, asaj Selefije, Shejh Albani shihet si një nga dijetarët më kryesor të kësaj shkolle gjatë shekullit të 20të. Së bashku me muftiun e Arabisë Saudite, Sheh Ibn Baazin, Albani ka qënë një nga autoritetet kryesore të shkollës Saudite të shekullit të kaluar. Fetvatë (gjykimet fetare) të Albanit kanë patur forcë të bindin muslimanët nga Maroku e deri në Çeçeni, nga Indonezia e deri në Bosnje. Duke qënë se shkolla ‘selefite’ e islamit pa bumin e saj më të madh gjatë revolucionit ekonomik që nafta i solli vendeve arabe në vitet 80’, fama e Albanit ishte gjithashtu pjesëmarrëse e këtij revolucioni ideologjiko – ekonomik të botës Arabe të Gjirit. Megjithatë guximi revolucionar i Albanit për të riekzaminuar themelet e historiografisë Islame e bën atë në shumë raste pre të sulmeve nga sektarët.


Për ndjekësit e shkollës selefite Shejh Albani ngelet një nga autoritetet më të rëndësishme të tyre, ndoshta pas vetë Muhamed Ibn Abdul-Vehabit që e reformoi këtë shkollë Islame gjatë shekullit të 18të. Historia e tre mbretërive Arabo Saudite, duke përfshirë edhe Arabinë Saudite të sotme është jashtëzakonisht e lidhur dhe ndërtuar mbi shkollën selefite apo siç ajo njihet nga armiqtë e saj Vehabite. Për arsyen e lartpërmendur Shejh Albani është një nga personalitetet më të dashura dhe njohura në mbretërinë Saudite, në botën arabe dhe ndjekësit e shkollës Saudite nëpër botë.

Shejh Nasirudin Al-Albani nuk jetoi në Kalkuta për të ushqyer të varfërit e as nuk pushtoi Indinë si Aleksandri i Madh. Por ai arriti të pushtojë zemrat e miliona muslimanëve anembanë globit, të cilët kur dëgjojnë emrin e tij luten me rrespekt ndaj Krijuesit të Madh që ti dhurojë mëshirë shqiptarit me famë. Më 2 Tetor 1999 kur Hoxha me famë shkodran ndërroi jetë e gjithë bota muslimane shkroi për këtë shqiptar me famë. Që nga Sarajeva e deri në Xhakarta muslimanët përkujtuan këtë kolos të madh që po i largohej botës së shkencave Islame. Këtij revizionisti që pati guximin intelektual të riekzaminojë kronologjitë historike të të kaluarës Islame.


I vetmi vend në të cilin asnjë gazetë nuk u kujtua të shkruaj për Shejh ALBANIN ishte padyshim atdheu i tij: Shqipëria. Ky shkrim mundohet të mbuloj këtë turp historik tonin me këtë përpjekje modeste. Kujtimi i tij qoftë i gjallë përjetë dhe historia pastë mëshirë për ne, popullin që nuk kemi mësuar kurrë të vlerësojme vetveten dhe historinë tonë.

 • Postime: 22
valesa
#53 ne: 22-03-2010, 23:26:30
a e kuptoni se sa i vlersojm ne  dijetaret tan  me par  gazetat tona shkrujn  per personazhet e serjaleve latino amerikane e turke se sa per nje  njeri qe ja vlen  me shum i vlersojm te huajt se sa vet kombasit tan 

 • Postime: 72
myvela dervishaj
#54 ne: 26-03-2010, 03:29:16
Ne rast se je ne rregull me mesimet e te MADHIT ZOT je ne rregull me gjithcka.
ZOTI JONE na porosite ,e keni obligim per te mbrojtur vendin

 • Postime: 31
kurravica
#55 ne: 06-04-2010, 17:00:14
Te gjithe jemi patriote atdhetare apo e besimtare por ne te tjera vende tregohen keto cilesi ska ngel me u diskutu dhe ne raport me martesen.

Shoqeria moderne ne bote as nuk i diskuton me keto gjera po hiqen kufijte po jetojne ne 1 vend budiste muslimane e te krishtere bile e sataniste vetem vendet e pazhvilluara kane akoma keto komplekse ku martesat behen per interes dhe llogariten te gjitha gjerat qe nga feja kombesia pasuria etj etj

Ineruoshimi "Shejtanija e UJKUT" vet nuk dua tash-përtash meu çil ç'far fejet kam por leje modën e globalizmim e merre i Musliman çi marton i katolike ç'far fejet kam mepa fëmija e tynet???Ni martohen prej dy fejët, burri ose gruoja duhet me trrnua fen.Tash pot dves ty e tan antart e Forumit a ini hazër me trrnua fen??????   

 • Postime: 2287
 • Gjinia: Mashkull
Kijameti
#56 ne: 20-04-2010, 01:29:47
qe te dyja, por ne radhe te pare feja! une ashtu mendoje hmmmmm:
gjhghjhg
#57 ne: 28-09-2010, 01:45:47
:)
LONUSHJA
#58 ne: 28-09-2010, 01:58:16
PERSHENDETJE  sa i perket kombit,, kombi duhet respektuar si komb...kurse feja islame  esht diqka qe e ka urdhenue Allahu..besoj se feja esht ma importan....kur te vdesim Zoti ska me na pyet sa e ke respektu kombin,,, por ka me na pyet sa e ke praktiku fen islame  ,,eh tani kush beson ne Zot mendoj se feja esht e para ,,aj qe respekton  fen respekton edhe kombin  .......

 • Postime: 275
 • Gjinia: Mashkull
alfeko sukaraku
#59 ne: 29-09-2010, 21:14:22
PERSHENDETJE  sa i perket kombit,, kombi duhet respektuar si komb...kurse feja islame  esht diqka qe e ka urdhenue Allahu..besoj se feja esht ma importan....kur te vdesim Zoti ska me na pyet sa e ke respektu kombin,,, por ka me na pyet sa e ke praktiku fen islame  ,,eh tani kush beson ne Zot mendoj se feja esht e para ,,aj qe respekton  fen respekton edhe kombin  .......
Lonushe vogelushe

pse nuk futesh andej nga temat me kartons ti me mire.a e kupton se c po thua?
te respektoj une nje fe qe ne emer te allahut nuk lejonte mesimin e gjuhes shqipe edhe na mesonte turqishten e arabishten me zore?apo te besoj ne fen ortodokse qe i beri "greke" shqiptaret e vllehrit duke ju mesuar gjuhen greke e duke mos ju lejuar mesimin e gjuhes shqipe ne emer te theosit?
KOMITETI PER LIRIN E SHQIPERIS JU KA DENUAR ME VDEKJE ^o) 
dashurin tone per fene e ka shprehur me se miri historia e Bajo e Cerciz Topullit te cilet vrane kryepeshkopin e korces e bimbashin ne gjirokaster se perhapnin gjuhet turkogreke edhe nuk i linin femijet te mesonin shqipen

mulazim largo tabore
leri djemet e mi te shkojn
se te kuq te bej me boje
Cerciz Topulli me thone

kjo eshte pergjigjia ime per bordellot turkogreke qe ven fene edhe gjuhen e tyre si gjuhe qe ka folur muhabeti edhe krrici.

 • Postime: 12348
 • Gjinia: Femer
Shej
#60 ne: 29-09-2010, 22:15:48


mulazim largo tabore
leri djemet e mi te shkojn
se te kuq te bej me boje
Cerciz Topulli me thone

kjo eshte pergjigjia ime per bordellot turkogreke qe ven fene edhe gjuhen e tyre si gjuhe qe ka folur muhabeti edhe krrici.

:)
LONUSHJA
#61 ne: 30-09-2010, 04:53:47
Feja  first :)
LONUSHJA
#62 ne: 30-09-2010, 05:02:35
pershendetje .....kush e respekton fen  e respekton edhe kombin....fen e kemi nga Zoti ...Zoti esht krijuesi edhe i njerzimit edhe i kombit  ..po te mos doje Zoti te ishim ne  nuk ekxistonte edhe kombi .. ska fjal ma shum :)) kshtu qe feja esht e para , ty qe me thua  te shof cartoon  flm ... e kisha pa nji per hater tend ;)

 • Postime: 275
 • Gjinia: Mashkull
alfeko sukaraku
#63 ne: 30-09-2010, 11:09:05
pershendetje .....kush e respekton fen  e respekton edhe kombin....fen e kemi nga Zoti ...Zoti esht krijuesi edhe i njerzimit edhe i kombit  ..po te mos doje Zoti te ishim ne  nuk ekxistonte edhe kombi .. ska fjal ma shum :)) kshtu qe feja esht e para , ty qe me thua  te shof cartoon  flm ... e kisha pa nji per hater tend ;)

o zemer

feja flet gjuhe jo shqipe edhe e perhap kete gjuhe nder shqiptaret edhe deri dije nuk ju lejonte mesimin e gjuhes shqipe...apo se ke problem ti c gjuhe duhet te flasim ne shqiptaret?\
feja ishte ajo qe ju mesoj greqishten ortodoksve ne jug te shqiperis edhe sote quhen minoritare...edhe kete nuk e besoj se e ke problem ti?

Naim Frashri te kendoj dikur, po ta kendoj edhe une njeher mbase nxe mend:

shoke kemi ne mesin tene
shume armiq tradhetore
o popo mos qofte e thene
vec se skane gje ne duar

lane zonjene e nderuar (shqiperin)
per nje kurve te peshtire(grekun e turkun)
te ndyre e te mallkuar
te flliqur e te lige

fjalet qe pasojn nga e njejta vjersh e Naimit jua kushtoj juve qe votuat per fene:

o bobo c turp kan mare
jane bere tradhetore
dhe nuk jane me shqiptare
se nga kombi hoqen dore

fetari shqiptare nuk e vendos fene mbi kombin ashtu si Naimi edhe Gjergj Fishta.Tradhetari edhe bythshituri e vendos fene mbi kombin se thjeshte eshte tradhetare qe nga momenti qe greqia me turqin krijuan kombet fetare me popullsi qe fliste gjuhen shqipe.

ndaj zemra e te dashurit tende Lonushe  , na le rehat me te ndyret e antishqiptaret.Do te besosh beso ku te duSH, KETU I THONE SHQIPERI , DO RUAJM EMRAT TANE, DO FLASIM GJUHEN TONE, DO RUAJM TRADITAT TONA SHQIPTARE DHE DO JEMI FETARE ASHTU SI FISHTA E FRASHRI=SHQIPERIA MBI TE GJITHA, PASTAJ FET CIFUTE.
LONUSHJA
#64 ne: 30-09-2010, 22:30:53
mbi te gjitha feja islame  , ska lidhje qfar gjuhe flasim feja i pranon gjitha gjuhet e sja ndalon askujt gjuhen  por feja esht fe ,,,,gjitha  gjuhet jan te ZOTIT   na jemi te Zotit kshtu qe    FEJA MA E PARA ;) jam e bindur 100%  mendimi im  klm...flm
LONUSHJA
#65 ne: 01-10-2010, 03:53:48
Lonushe vogelushe

pse nuk futesh andej nga temat me kartons ti me mire.a e kupton se c po thua?
te respektoj une nje fe qe ne emer te allahut nuk lejonte mesimin e gjuhes shqipe edhe na mesonte turqishten e arabishten me zore?apo te besoj ne fen ortodokse qe i beri "greke" shqiptaret e vllehrit duke ju mesuar gjuhen greke e duke mos ju lejuar mesimin e gjuhes shqipe ne emer te theosit?
KOMITETI PER LIRIN E SHQIPERIS JU KA DENUAR ME VDEKJE ^o) 
dashurin tone per fene e ka shprehur me se miri historia e Bajo e Cerciz Topullit te cilet vrane kryepeshkopin e korces e bimbashin ne gjirokaster se perhapnin gjuhet turkogreke edhe nuk i linin femijet te mesonin shqipen

mulazim largo tabore
leri djemet e mi te shkojn
se te kuq te bej me boje
Cerciz Topulli me thone

kjo eshte pergjigjia ime per bordellot turkogreke qe ven fene edhe gjuhen e tyre si gjuhe qe ka folur muhabeti edhe krrici.
                ZOTI esht aj qe denon edhe ty edhe mue edhe gjithqka ka ne tok ne qyell dhe ne tok aj esht SUNDUESI i gjithesis   ...... na udhezo o ZOT ...

 • Postime: 155
varisa
#66 ne: 01-10-2010, 13:13:19
Kujtoni njehere vargjet e Fishtes!!!
Dyjat jane te rendesishme po kombi ne radhe te pare!
Keshtu mendoj une!
Respektoj mendimin e te gjitheve...

 • Postime: 155
varisa
#67 ne: 01-10-2010, 13:14:55
Ps. Mos shikoni kisha e xhamija, feja e shqiptarit eshte SHQIPTARIA
rammo
#68 ne: 01-10-2010, 16:43:26
Nuk ka komb te sukses'shem pa fe,

Pra më në fund kuptohet se burimi i ligjeve apo udhëzimi i njeriut vjen vetëm nga Allahu xh.sh.!,pra dhe Kombet vijn nga ALLAHU.

Shqiptaria nuk mund ta zevendesosh me besimin e shpirtit,ne te kunderten do te ishte nje zevendesim  qe fton ne ateizem, nese do te beje nje llogari matematikore del se, nga mos besimi mund te humbasesh gjithcka 100%sepse nese njeriut pas vdekjes i del e kunderta pra ka ZOT ai do te jet i humbur pra ne zjarr,c'te keqe do te kishte nga besimi pra nese njeriu beson nuk humb asgje dhe jeta do te ishte me kuptim plote dhe sikur  1% besim sikur te kishte kjo mund edhe te mjaftoje per mos tu shkaterruar perfundimisht,pra do te mjaftonte vec 1% besim per te kuptuar qe Shqiptaria nuk eshte Fe.
Kujtoni njehere vargjet e Fishtes!!!
Dyjat jane te rendesishme po kombi ne radhe te pare!
Keshtu mendoj une!
Respektoj mendimin e te gjitheve...

 • Postime: 275
 • Gjinia: Mashkull
alfeko sukaraku
#69 ne: 01-10-2010, 21:01:55
mbi te gjitha feja islame  , ska lidhje qfar gjuhe flasim feja i pranon gjitha gjuhet e sja ndalon askujt gjuhen  por feja esht fe ,,,,gjitha  gjuhet jan te ZOTIT   na jemi te Zotit kshtu qe    FEJA MA E PARA ;) jam e bindur 100%  mendimi im  klm...flm

ateher perse nuk e lejonte mesimin e gjuhes shqipe feja e Lame Islamit?

 • Postime: 275
 • Gjinia: Mashkull
alfeko sukaraku
#70 ne: 01-10-2010, 21:04:31
               ZOTI esht aj qe denon edhe ty edhe mue edhe gjithqka ka ne tok ne qyell dhe ne tok aj esht SUNDUESI i gjithesis   ...... na udhezo o ZOT ...

po
por zoti ime me do keshtu sic jame edhe e respekton gjuhen e nenes sime.nuk perhap arabishten edhe kendon ne shqip ligjet e zotit.
Ndersa Lamja yte kendon arabisht ne mes te tiranes edhe femijet e lames mesojn arabishten ne shkollen fetare.une jam shqiptare edhe dua qe zoti te me flas ne gjuhen time ashtu sic ju flet gjithkund fqinjve ne gjuhen e tyre.Sallami i Alekos te marrin rrugen e te zhduket nga shqiperia.

 • Postime: 275
 • Gjinia: Mashkull
alfeko sukaraku
#71 ne: 01-10-2010, 21:27:50
Nuk ka komb te sukses'shem pa fe,

Pra më në fund kuptohet se burimi i ligjeve apo udhëzimi i njeriut vjen vetëm nga Allahu xh.sh.!,pra dhe Kombet vijn nga ALLAHU.

Shqiptaria nuk mund ta zevendesosh me besimin e shpirtit,ne te kunderten do te ishte nje zevendesim  qe fton ne ateizem, nese do te beje nje llogari matematikore del se, nga mos besimi mund te humbasesh gjithcka 100%sepse nese njeriut pas vdekjes i del e kunderta pra ka ZOT ai do te jet i humbur pra ne zjarr,c'te keqe do te kishte nga besimi pra nese njeriu beson nuk humb asgje dhe jeta do te ishte me kuptim plote dhe sikur  1% besim sikur te kishte kjo mund edhe te mjaftoje per mos tu shkaterruar perfundimisht,pra do te mjaftonte vec 1% besim per te kuptuar qe Shqiptaria nuk eshte Fe.
o rammo
i lexon ato qe shkruan apo jo?

per cilen idiotizem komunistofetare e ke fjalen ti?per ke fe qe quhet shqiptari po flet??A je ne gjendje ta kuptosh Pashko Vason apo mbylle syte e shikon endrra me sy hapur.
Komunizmi i urryer e perdori shprehjen "Feja e shqiptarit eshte shqiptaria" per te kaluar ateizmin e vete .Ndersa ju muxhahedinet bashke me janullatovicet po na e shpjegoni si ju do qejfi kete shprehje te Pashko Vasos.
Pashko Vaso nuk foli kurre per nje fe te quajtur shqiptari sepse nuk ishte i c mendur te mos dinte se nuk ekziston nje gje te tille.Ne se ai do besonte ne nje fe qe u quajtka shqiptari ateher do ishte me i qarte.Lere idiotizmin komunistofetare per kete thenie edhe ulu lexo pak te zezat e ndyrsit qe ju bene shqiptarve dy fete dominuese.
Pashkua analizon gjendjen aktuale ku myslimanet shqiptare anonin nga xhamia qe mvarej nga pushtuesi turke edhe anonte ne dobi te turqis duke mos i lene shqiptaret te krijonin nje kombe me vete, te kishin gjuhen e tyre e shtetin e tyre.Po keshtu edhe kisha ortodokse anonte nga greqia edhe gjuha e fese se perandoris se bizantit=greqishten, te cilen e perhapte me ane te shkolles e gjuhes se fese duke mos lejuar mesimin e shqipes, ne nje kohe qe camet ortodoks e arvanitet me vlleher e te krishteret e jugut kishin per gjuhe te nenes gjuhen shqipe, vec fale kishes u terhoqen prej hunde edhe humben ndergjegjien kombetare.Pikerisht -po ju deshi qejfi juve- ketu hyne Pashko Vaso edhe bene kushtrim per zgjimin e ndergjegjies kombetare per krijimin e nje shteti shqiptaresh=te mblidhemi ne nen shqiptari edhe te mos krijojm kombe me baze besimin fetare si kombi ortodoks came e arvanit qe sote quhet greqi.
LONUSHJA
#72 ne: 02-10-2010, 05:09:23
ateher perse nuk e lejonte mesimin e gjuhes shqipe feja e Lame Islamit?
..........Feja nuk ndalon  gjuhet  sepse te mos donte Zoti ti  dhe un asnji gjuh smuneshim me e fol .....feja ndalon haramin  dhe lejon allallin...kurse gjuhet si ndalon askund  , skam ndigju kur se feja e ndalon gjuhen shqipe apo tjera gjuh............... pa mundesin e Zotit sdo kishte asnji gjuh............... . flm per kuptimin klm...

 • Postime: 275
 • Gjinia: Mashkull
alfeko sukaraku
#73 ne: 02-10-2010, 21:23:25
..........Feja nuk ndalon  gjuhet  sepse te mos donte Zoti ti  dhe un asnji gjuh smuneshim me e fol .....feja ndalon haramin  dhe lejon allallin...kurse gjuhet si ndalon askund  , skam ndigju kur se feja e ndalon gjuhen shqipe apo tjera gjuh............... pa mundesin e Zotit sdo kishte asnji gjuh............... . flm per kuptimin klm...
ne c bote rrone ti moj lonushe?a e njeh ndopak historin apo flet ashtu neper tyme?
po te sqaroj edhe une me llogjiken tende:

burken e ke veshur ti?
a e di ti qe nuk lejohet per ty te futesh ne interrnet?ca lloj myslimane je ti?a nuk te ka thene kurani ty qe nuk ke pune ne qiellin e allahut.interrneti vjen nga qielli ndaj mbathja e mos kendo me percart se po ben harram.burken edhe jo interrnet se per koke te allahut po tallesh me fene islame.
hajde Sallam Aleko.

 • Postime: 3256
 • Gjinia: Mashkull
Gjumashi
#74 ne: 03-10-2010, 02:50:38
Ne kete teme eshte diskutuar mjaft, dhe eshte shkruajtur per cdo gje :)
Personalisht mbeshtes mendimin e disave qe kan shkruajtur ketu dhe theme qe Kombi eshte i pari, pastaj Feja.

Ti lind si shqiptare, pra me Komb, dhe pastaj behesh pjes e nje drejtimi fetare, ose ngelesh ateist, varesisht prej konceptit tend per jeten.

Pash disa artikujt qe te gjate shume, qe me kujton nje shprehje nga pallati 176, ''Na perizve te gjitha ne nje vend, kuran, ungjill e te tjer''

Fat i mire ose i keq si te duam mund ta quaj, ne jemi i vetmi popull ne euro me 3 fe kryesoje dhe me plot te tjera.Por nese ne si komb nuk qendrojm bashke, ateher duhet te krijojm shtete ne baze fetare dhe jo ne baze te kombit.

dhe ti ndajm punet, shqiptaret musliman ne nje shtet ato katolik ne shtet tjeter , oktodoks ne nje tjeter dhe ato laik, ose ateist, ti perzen se nuk qenkan per ne.

Qe prej lidhjes se Prizrenit dhe deri ne shpalljen e pavarsis se shtetit shqiptare, nuk eshte punuar qe te krijohet nje kombe shqiptare me fe muslimane, por nje komb dhe nje shtet shqiptare :)

Po e mbyll me disa vargje te Mitrush Kutelit.


Jam shqiptar
e kosovar;
zot e krenar,
zot e bujar
mbi këtë dhé,
q'e kam si fe,
e përmbi fé:
E kam vatan!
E kam atdhe!