×

NDRYSHIMI!

NDRYSHIMI!

· 8 · 1468

 • Postime: 26359
 • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 25-12-2004, 12:22:49
Bibla: Eksodi 31:17

17 Ajo është një shenjë e përjetshme midis meje dhe bijve të Izraelit, sepse në gjashtë ditë Zoti bëri qiellin dhe tokën, dhe ditën e shtatë pushoi dhe u shlodh .

Kurani: Surja Kaf, ajeti 38:

38. Ne krijuam qiejt e tokën dhe gjithçka ka ndërmjet tyre brenda gjashtë ditesh dhe Ne nuk ndjejme lodhje.  


*********

Zanafilla 6: 6-7


6 Dhe Zoti u pendua që kishte krijuar njeriun mbi tokë dhe u brengos për këtë në zemër të vet.  

7 Kështu Zoti tha: "Unë do të shfaros nga faqja e dheut njeriun që kam krijuar, duke filluar nga njeriu deri te kafshët, te rrëshqanorët, te zogjtë e qiellit, sepse pendohem që i kam krijuar".  

Kurani: surja Kaf, ajetet 15-16.


15. A mos u lodhëm Ne me krijimin e parë? Jo, por ata janë në një huti rreth një krijimi të ri.
16. Ne e kemi krijuar njeriun dhe dimë se ç'pëshpëritë ai në vetvete dhe Ne jemi më afër tij se damari (që rrah) i qafës së tij.  

*********
« Editimi i fundit: 25-12-2004, 12:24:05 nga M A X »

 • Postime: 2028
 • Gjinia: Mashkull
sulltani
#1 ne: 25-12-2004, 15:31:34
ne keto versete te bibles duket qart fakti i ndryshimit te saj.
si mund ti vishen zotit veti si puna e lodhjes ?
a mos ka ai nevoj te pushoj mbasi eshte lodhur?
a mos eshte ai i pa pjekur ne veprimet e tija qe me von te pendohet? pra del qe i ben gabime dhe me von behet pishman per ate qe ben.

nje gje po ju them qe lar prej ketyre te metave eshte ai.

te falenderoj max per keto  krahasime qe na ke sjell.
selam

 • Postime: 2357
 • Gjinia: Mashkull
kreksi
#2 ne: 27-12-2004, 02:28:18
Po deshe inkuadrim ne kete forum, duhet te zoterosh sadopak dituri fetare, se as afer nuk je!
« Editimi i fundit: 24-02-2005, 06:39:06 nga Eni »

 • Postime: 2
Dugagjini
#3 ne: 02-01-2005, 22:01:59
Une e di se Kurani eshte shpall Muhamedit savs pas 610.Nga  ke mare kete informat pas 800 v.!?
Dhe qfar argumenti eshte nese nje libir esht me i vjeter se tjetri po na duka tjet me i mire se i riu

 • Postime: 2357
 • Gjinia: Mashkull
kreksi
#4 ne: 03-01-2005, 02:45:55
Po deshe inkuadrim ne kete forum, duhet te zoterosh sadopak dituri fetare, se as afer nuk je!
« Editimi i fundit: 24-02-2005, 06:38:53 nga Eni »

 • Postime: 293
 • Gjinia: Mashkull
M.SHKODRANI
#5 ne: 03-01-2005, 22:47:46
Pergjegjëja është se cili ka kopjuar dhe cili ka ç'pikur një ide...

Duhet ta dini se Bibla e vjeter është e shkruar para Krishti dhe para muhameti....

Une e di fortë mirë se muhaleti është krijuesi i islamit më 622 pas krishtit...

pershendetje:

Nese eshte fjala per librat e shenjte asnjeri prej tyre nuk ka kopjuar siç thua ti apo ka shpikur diçka sepse derguesi i ketyre librave eshte i vetmi All-llah i cili i zbriti keto libra kohe pas kohe. Dhe All-llahu nuk ka pse kopjon ne librin qe ka derguar vete ose te shpike diçka te re sepse Ai eshte Ai qe vendos dhe heq ndo nje urdher ose ndalese.
pastaj persa i perket shkrimit te bibles se vjeter qe thua ti. Ajo nuk eshte bibel ajo perbehet nga dy libra ku te krishteret i bashkuan sipas tyre nen emrin bibla e vjeter. Ato jane libra te shenjte ku i pari eshte : Tevrati i dyti Zeburi. İ pari i ka zbritur Musait a.s dhe i dyti Davudit a.s. ne librat e shenjte behet vetem nje thirrje e vetme thirrja ne besimin ne nje Zot. ku edhe Ungjilli edhe Kur'ani ne thelb ka kete thirrje.
Por Ungjilli u deformua me teper se disa here prandaj e ka humbur ate thelbin e saje.

ndersa per Muhammedin qe thua se eshte krijuesi i islamit je shum gabim te keshilloj qe te lexosh sado pak per kete pasta ti thuash keto fjale sepse asnje njeri nuk mund te krijoje nje fe. nese krijon ai mund te krijoje vetem nje ide te vetme ku ajo mund te quhet ideologji e jo fe.

 • Postime: 1609
BESIM
#6 ne: 24-02-2005, 06:39:44
Ju lutem mos dilni nga tema!

 • Postime: 56
ofthmani
#7 ne: 10-04-2009, 00:27:30
MAX ke ber nje krahasim gjenial shembull i bukur per njerzit qe kuptojn