Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 24-01-2023, 23:39:53 »

 

Algorand është një blockchain dhe kriptovalutë që përdor një algoritëm i quajtur Pure Proof of Stake (PPoS) për të siguruar rregullimin e saj. PPoS është një metodë e konsensusit që lejon përdoruesit të kandidojnë për të qenë "validator" dhe të marrin pjesë në procesin e minierës, duke u bazuar në sasinë e ALGO që ata posedojnë dhe kanë depozituar si garanti. Kjo metodë e konsensusit synon të zvogëlojë kostot e minierës dhe të zvogëlojë rrezikun e manipulimit të sistemit. Algorand gjithashtu përdor teknologji të avancuar të sigurisë si zinxhir i shënuar dhe kriptografi e avancuar.