Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:04:55 »

 

Cardano është një platformë e blockchain e decentralizuar dhe një kriptovalutë e quajtur ADA. Ajo është ndërtuar nga një grup i shkencëtarëve dhe zhvilluesve të cilët kanë punuar në projekte të tjera të blockchain si Ethereum. Cardano përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Ouroboros, i cili është projektuar për të ofruar një mënyrë të sigurt dhe efektive për të rregulluar transaksionet e blockchain. Platforma gjithashtu ofron një sistem të shkallëzimit të quajtur Plutus, i cili synon të mundësojë aplikacione të shpejta dhe të lira për përdoruesit e saj. Cardano është një platformë e hapur dhe e lirë që synon të ofrojë një mënyrë të thjeshtë dhe të sigurtë për të krijuar dhe zbatuar aplikacione të decentralizuara (dApps) dhe smart contracts.