Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:25:30 »

 

DeFi (Decentralized Finance) është një zonë e kriptovalutave që synon të ofrojë shërbime financiare të decentralizuara, të bazuara në teknologjinë blockchain. DeFi përdor smart contract-e dhe dApps për të ofruar shërbime të tilla si kredi, depozita, investime, pagamente, dhe shërbime të tjera financiare, të gjitha të bazuara në blockchain.

DeFi synon të ofrojë një alternativë të lirë dhe të sigurtë ndaj sistemeve financiare të centralizuara, duke eliminuar nevojën për një palë të tretë të besueshme për të rregulluar transaksionet. Kështu, DeFi ofron avantazhe të tilla si transparencën e transaksioneve, privatësinë, dhe sigurinë e të dhënave, si dhe zvogëlon koston e shërbimeve financiare.

DeFi është një zonë e rritjes së shpejtë në kriptovalutat dhe po zhvillohet me shpejtësi nëpërmjet projekteve të ndryshme si Aave, Compound, MakerDAO, dhe shumë të tjera.