Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 24-01-2023, 23:58:57 »

 

Dogecoin është një kriptovalutë e hapur dhe e lirë që është krijuar fillimisht si një shaka dhe tallje në vitin 2013. Ai u krijua nga një programues i quajtur Billy Markus dhe u bazua në një meme interneti të quajtur Doge, që përdor një Shiba Inu si logon e saj. Dogecoin përdor një algoritëm të quajtur Scrypt, i cili është projektuar për të mundësuar miniera me pajisje të thjeshta dhe me kosto të ulët. Dogecoin ka një sasi të madhe më të lartë të maksimumit të monedhave në raport me Bitcoinin, cka e bënë më të në dispozicion për përdorimin e përditshëm.
Dogecoin është i njohur për komunitetin e tij të fuqishëm dhe për mbështetjen e saj të madhe në rrjetet sociale. Disa nga përdorimi i saj i quajtur të jetë micropayments, duke donuar në organizata të mirëqenies dhe në projekte të ndryshme. Por, siç është me të gjitha kriptovalutat, kërkon investimin e kujdesshëm dhe këshillimin e një eksperti përpara se të investoni, sepse është subjekt i volatilitetit të lartë dhe rreziqeve.