Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:14:43 »

 

Ethereum është një blockchain e decentralizuar dhe një kriptovalutë me emrin e saj nativ Ether (ETH). Ajo është krijuar nga një grup i zhvilluesve lider nga Vitalik Buterin, në vitin 2015. Ethereum është ndërtuar mbi teknologjinë blockchain dhe përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Proof of Stake (PoS) për të siguruar rregullimin e saj.
Ethereum është i njohur për kapacitetin e saj të shkallëzimit dhe për mundësinë e krijimit të aplikacioneve të decentralizuara (dApps) dhe smart contract-eve. Aplikacionet e decentralizuara janë programe që funksionojnë pa ndërhyrje nga një autoritet i caktuar dhe janë të ndërtuara në blockchain-in e Ethereum. Smart contract-et janë kontrata të programuara që janë të automatizuara dhe që ekzekutohen automatikisht kur kushtet e tyre janë të plotësuara.
Ethereum është një prej platformave blockchain më të njohura dhe më të përdorura në bote sot.