Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:31:36 »

 

Metaverse është një term që përdoret për të përshkruar një univers virtual të krijuar nga teknologjia, i cili mund të përdoret për një gamë të gjerë të aplikacioneve dhe shërbimeve. Kjo mund të përfshijë aplikacione të lojërave, e-commerce, mësim, komunikim, dhe shërbime të tjera.

Metaverse-i përmban një sërë të teknologjive dhe komponentëve, siç janë:

Realiteti i ri: për të përmbledhur teknologjitë e tilla si VR dhe AR
Blockchain: për të ofruar siguri dhe transparencë të transaksioneve
AI: për të ofruar interaktivitet të avancuar dhe personalizim
3D grafikë dhe animacion: për të krijuar një ambient të besueshëm dhe të mundshëm
Metaverse-i mund të përdoret për të krijuar një univers virtual të hapur dhe të lirë, ku përdoruesit mund të krijojnë dhe të shkëmbejnë përmbajtje, të bashkëpunojnë me njëri-tjetrin, dhe të ndërveprojnë me një ambient të krijuar nga kompjuteri.