Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:00:41 »

 

Solana është një platformë e blockchain e decentralizuar që synon të ofrojë një shkallë të lartë të performancës dhe të shkallëzueshëm për aplikacione dhe projekte të ndryshme të blockchain. Ajo përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Proof-of-stake të shpejtë (PoS) që lejon përdoruesit të kandidojnë për të qenë "validator" dhe të marrin pjesë në procesin e minierës, duke u bazuar në sasinë e Solana që ata posedojnë dhe kanë depozituar si garanti. Solana gjithashtu ofron një sistem të shkallëzimit të quajtur Solana WebAssembly (Solana-WASM) i cili synon të mundësojë aplikacione të shpejta dhe të lira për përdoruesit e saj. Platforma gjithashtu ofron një API të hapur për zhvilluesit e aplikacioneve të tjera që mund të integrohen me Solana-n.