Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 24-01-2023, 23:50:13 »

 

Tron (TRX) është një kriptovalutë dhe platformë blockchain e decentralizuar që synon të ofrojë një mënyrë të lirë dhe të hapur për zhvilluesit për të krijuar dhe zbatuar aplikacione të decentralizuara (dApps). Ajo përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Delegated Proof of Stake (DPoS) për të siguruar rregullimin e saj. TRON është ndërtuar mbi blockchain Ethereum dhe është konceptuar si një platformë e hapur që mundëson zhvilluesit të krijojnë dApps në një mënyrë të thjeshtë dhe të lirë. Platforma gjithashtu ofron një token nativ të quajtur TRX, i cili mund të përdoret për të paguar tarifat e transaksioneve dhe për të ndërtuar dhe zbatuar aplikacione të decentralizuara.