Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 24-01-2023, 23:46:01 »

 

Uniswap është një platformë e decentralizuar e shkëmbimit (DEX) që lejon përdoruesit të shkëmbejnë direkt kriptovaluta pa ndërmjetësimin e një bursë të tretë. Ajo përdor një algoritëm të quajtur Automated Market Maker (AMM), i cili synon të ofrojë një mënyra të thjeshtë dhe efektive për të shkëmbyer kriptovaluta. Uniswap është ndërtuar mbi Ethereum blockchain dhe përdor smart contract-et për të menaxhuar dhe siguruar transaksionet e shkëmbimit. Platforma gjithashtu ofron një API të hapur për zhvilluesit e aplikacioneve të tjera që mund të integrohen me Uniswap-in. Uniswap është një nga platformat më të njohura dhe më të përdorura të shkëmbimit të decentralizuar.