Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:10:43 »

 

USD Coin (USDC) është një stablecoin që është i lidhur me vlerën e dollarit amerikan. Stablecoin është një kriptovalutë që synon të mbajë vlerën e saj të ngjashme me një valutë fiat apo mall të caktuar. USDC është ndërtuar mbi blockchain Ethereum dhe është krijuar nga Circle Internet Financial, një kompani e kontrolluar nga Goldman Sachs.
USDC është i kontrolluar dhe i certifikuar nga një sistem i treguar i kontrollit të besueshmërisë për të siguruar që 1 USDC gjithmonë të jetë i lidhur me 1 dollar amerikan. Kështu, përdoruesit mund të shkëmbejnë USDC me besim të plotë se ata do të marrin vlerën e tyre dollarë për USDC-në e tyre. Kështu, USDC ofron avantazhet e kriptovalutave, siç janë transaksionet e shpejta dhe të lira, me sigurinë e një valute fiat të njohur si dollar amerikan.