Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:23:37 »

 

dApps (Decentralized Applications) janë aplikacione që funksionojnë pa ndërhyrje nga një autoritet i caktuar dhe janë të ndërtuara në blockchain. Ata përdorin teknologji smart contract-esh për të automatizuar proceset dhe për të siguruar transparencën e transaksioneve.

dApps janë të decentralizuara dhe nuk janë të kontrolluara nga një palë e vetme, kështu që ato janë më të sigurta dhe më të pakënaqura nga qeveritë. Ata mund të përdoren për një gamë të gjerë të aplikacioneve, siç janë:

Aplikacione të financave të decentralizuara (DeFi)
Aplikacione të votimit dhe të demokracisë së decentralizuar
Aplikacione të ruajtjes së të dhënave të decentralizuara
Aplikacione të lojërave të decentralizuara
dApps janë të ndërtuara mbi platformat blockchain si Ethereum, EOS, TRON, dhe shumë të tjera.