Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:34:49 »

 

NFT (Non-Fungible Token) është një lloj i kriptovalutës që përdoret për të certifikuar pronësinë e një objekti unik, siç janë imazhet, video, audio, dhe të tjera. Në krahasim me kriptovalutat e tjera, si Bitcoin ose Ethereum, që janë të fungueshme dhe mund të shkëmbehen në një formë të ngjashme me njëra-tjetrën, NFT janë të pa-fungueshme dhe janë të ndryshme nga njëri-tjetri.

NFT janë të bazuara në blockchain dhe përdorin teknologji smart contract-esh për të certifikuar pronësinë e tyre. Cdo NFT është unik dhe nuk mund të zëvendësohet me një tjetër. Pronësia e një NFT mund të ndërrohet nëpërmjet një transaksioni të blockchain-it, dhe transaksionet e tilla mund të shikohen në blockchain.

NFT janë të njohura për përdorimin e tyre në arte dhe lojëra, duke ofruar një mënyrë për artistët dhe krijuesit e përmbajtjes të certifikojnë dhe të monetizojnë veprat e tyre unike. Gjithashtu, NFT janë duke u përdorur në një gamë të gjerë të industrive, siç janë muzika, sporti, dhe certifikimi i pronësisë së pasurive të patundshme.