Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:28:44 »

 

Stablecoin është një lloj i kriptovalutës që synon të mbajë vlerën e saj të ngjashme me një valutë fiat apo mall të caktuar, si dollar amerikan, euro, dhe te tjera. Ata janë krijuar për të ofruar një alternative më të qëndrueshme ndaj kriptovalutave tradicionale si Bitcoin dhe Ethereum që kanë një volatilitet të lartë të vlerës.

Ka dy lloje të stablecoin:

Stablecoin-ët e gjakut të gjelbër: Janë të lidhur me një valutë fiat ose një mall fizik dhe janë të mbështetur nga një depozitë e njëjtës vlerë në një bankë ose një institucion financiar.

Stablecoin-ët e gjakut të kuq: Janë të lidhur me një valutë kripto të caktuar dhe janë të mbështetur nga një depozitë e njëjtës vlerë e njëjtës valute kripto.