Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 25-01-2023, 00:21:44 »

 

DEX (Decentralized Exchange) dhe CEX (Centralized Exchange) janë dy lloje të ndryshme të burseve të kriptovalutave.

DEX është një bursë e decentralizuar e kriptovalutave, ku transaksionet ndodhin direkt ndërmjet përdoruesve pa ndërhyrjen e një palë të tretë. Këto burse janë të ndërtuara mbi blockchain dhe përdorin teknologji smart contract-esh për të automatizuar procesin e shkëmbimit. Avantazhi kryesor i DEX-it është se ato ofrojnë më shumë privatësi dhe siguri, si dhe janë më të pakënaqura nga qeveritë.

CEX është një bursë e centralizuar e kriptovalutave, ku transaksionet ndodhin nëpërmjet një palë të tretë e cila kontrollon dhe rregullon aktivitetin e burse.