Probleme ne Wp - Wordpress Forum

×
Albanian Forums, Zerion Zeri yt Zeri Info, Forumi Shqiptar Al Virtual, Diskutime, Biseda, Chat Njofje, Informatika, Teknologjia, Gazeta Tema, Gazetat Shqiptare, Bota Sot, www Channel Albania, Telegrafi Kosovo, Ballkani Web, Gazeta Lajme shqip, Lajmet e Fundit Shqiperia Kosova, Dita, Panorama, Kryeartikull, Faqja Kryesore, Video Shqip, Muzike Shqipe, Njoftime, Lajmerime, Temat Online, Gazetat, Kosovare, Shtypi Ditor, Sporti Shqiptar, Dashuria, Pyetje Pergjigje, Keshilla, Ndihme, Webmaster Shqiptar, Familja, Shqiptaria, Muzika, Receta Gatimi, Imazhe, Vipat-shqiptar, Aktualiteti
Media Sociale
Mesazhe Private
Shqiptaret duke lexuar tema interesante dhe te ndryshme
Tema re

Probleme ne Wp

· 9 · 1349

Probleme ne Wp

· 9 · 1349

  • Postime: 116
  • Karma: +0/-0
  • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    ne: 30-09-2012, 05:39:28
    Kam nje propbem me kete them ireaproperty (pik) com kur ben search nuk kalohet ne faqen e dyt apo faqet e tjera pasardhese por nxierr error 404.Nuk i kam ber ndonje editim tani sefundmi dhe ky problem eshte shfaqur vete.Kam instaluar thema te tjera per ti provuar dhe problemi ka qen i njejt,madje kete problem e kam dhe me nje them te bler.Gjithmon behet fjal per them Real Estate.Mund te me thot ndonjeri se si munde ta zgjith kete?

    • Postime: 956
    • Karma: +0/-0
    • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    #1 ne: 01-10-2012, 10:34:45
    Cfare te nxjerr me saktesisht? (mund te na e tregosh ne anglisht se cfare te nxjerr)

    Gjithsesi provo te editosh class-http.php
    Gjej kete rresht:
    timeout’ => apply_filters( ‘http_request_timeout’, 5);

    Ate 'http_request_timeou t’, 5' beje 30 dhe shiko nese eshte ne rregull.

    p.s class-http.php gjendet ne folderin wp-includes.

    • Postime: 116
    • Karma: +0/-0
    • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    #2 ne: 01-10-2012, 16:36:11
    E kam shkruar se cfare thot Error 404 - Page not found!

     http://ireaproperty.com/?s=View%20More

    po te shkoosh ne fund dhe te provosh te kalosh ne faqen tjeter duke klikuar more results del faqe 404

    • Postime: 956
    • Karma: +0/-0
    • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    #3 ne: 01-10-2012, 22:54:43
    Cfare versioni te WP ke momentalisht?
    Mesa po shikoj ti ke 15 postime aty, ok.
    Athere ka mundesi te kesh aq postime sa shfaqen ne ate faqe!? (nese kerkon per me shume nuk ke sepse nuk ke shtuar gje qe te kerkosh per me teper prandaj edhe te nxjerr ate error)

    Provo te ulesh numrin e postimeve qe do te shfaqen ne nje faqe duke shkuar ke: Settings > Reading  dhe vendose "10" aty ku thote sa postime deshiron te shfaqet ne nje faqe, dhe shikoje nese do te dalin edhe 5 te tjera ne faqen e dyte.

    p.s Mesa po shoh faqja eshte indexuar kenaqshem ne motorrat e kerkimit si Google, Bing dhe Yahoo. Sa vizitore unike ke ne 24 ore?

    • Postime: 116
    • Karma: +0/-0
    • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    #4 ne: 02-10-2012, 01:40:53
    @ whitesnake  

    Jo nuk kam vetem 15 prona kam 103 prona te postuara.Po te kilkosh tek kategorit e pronave ne menun kryesore i nxierr te gjitha dmth kalon ne faqe te dyt e me radhe ndersa kur perdor search_in nuk punon.
    Versioni qe perdor eshte versioni i fundit i WP 3.4 dhe kete problem e kam dhe me kete theme irea.al/sq , me sa kam lexuar ky eshte nje problem qe eshte shfaqur disa muaj me par kur WP nxorri version te ri.

    PS me versionin e vjeter thema punon

    • Postime: 956
    • Karma: +0/-0
    • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    #5 ne: 03-10-2012, 15:00:57
    Ok athere beji update themes  :)
    Si fillim beji nji backup databazes, merr themen ne fjale te fundit te updatuar nga woothemes dhe instaloje duke e zevendesuar me themen aktuale, ose ka mundesi qe vete thema qe ke mund te kete ndonje link se Settings-et e saj per ti dhene update. Ose nese e ke blere themen nga woothemes provo te kontaktosh suportin e tyre sepse mund te ndihmojne te editosh kodin e themes ne menyre qe te pershtatet me versionin e ri te WP.
    Gjthmone behet fjale nese e ke blere themen  ;) nese nuk e ke blere athere kerko ne google per themen se mund ta gjesh ndonje te piratuar te updatuar me themen e fundit (me keto themat e piratuara duhet te besh kujdes me kodin e tyre se mos jane te infektuara me viruse ose tracking spy, malware etj)
    Gjithsesi merr parasysh faktin ti besh nje backup fileve te themes aktuale perpara se ti besh update, sepse mund te kesh bere ndryshime ne filet e themes aktuale, dhe nese i ben update me themen e fundit ndryshimet nuk do te mund ti kesh me.

    Ose ose merre per baze qe te besh downgrade te wordpressit, (gjithmone nese nuk e ke themen e fundit nga woothemes)  :)

    Shiko ke archiva e versioneve te WP: http://wordpress.org/download/release-archive/  dhe shkarko ate version qe ti mban mend qe ka punuar sakte me themen aktuale.

    Kjo behet duke ndjekur keto hapa:
    1. Caktivizoji te gjitha pluginet qe ke instaluar.
    2. Fshiji nga serveri folderat wp-admin dhe wp-includes (perpara se ti fshish keto folderat mire eshte te kesh nje backup te tyre), dhe do ti zevendesosh vetem me folderat perkatese qe do marresh nga shkarkimi i WP ne versionin e vjeter. (wp-admin dhe wp-includes)
    3. Pasi i bere 2 hapat me siper, hyr ne administrimin e WP dhe aktivizoji te gjitha pluginet qe i caktivizove ne fillim.

    Ne pergjithesi kjo eshte e gjitha nese deshiron te besh downgrade te WP.

    POR e mira eshte qe te gjitha keto qe thashe me siper ti besh ne menyre eksperimentale ne localhost (ne PC tende) me ane te ndonje webserveri te instaluar sic eshte psh WAMP, dhe te kesh instaluar WP versionin e fundit dhe sigurisht themen aktuale bashke me infot qe ke, dhe bej ndonje eksperiment perpara se te ndermarresh hapat e mesiperme ne server duke updatuar themen aktuale me te fundit nese e shikon qe nuk ben athere bej nje prove ne localhost duke bere downgrade te WP.

    • Postime: 116
    • Karma: +0/-0
    • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    #6 ne: 04-10-2012, 19:46:21
    Flm whitesnake

    Ne faqen ne shqip per momentin e zgjitha problemin fshiva wp nga hosti dhe instalova versionin e e vjeter dhe thema ne gjuhen shqipe tani punon.

    Ndersa ne Eng dhe It po me jep probleme me database

    • Postime: 956
    • Karma: +0/-0
    • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    #7 ne: 05-10-2012, 11:31:57
    Ne anglisht duket ne rregull: http://ireaproperty.com/en/?s=View%20More  biles hapet dhe faqja e dyte.

    Ne italisht faqja eshte ne rregull por nuk ke populluar databazen me te dhenat qe duhej te ishin aty, si edhe logon qe duhej ta vandosje ke ajo e gjuhes italisht dhe disa rregullime te tjera qe duhet ti besh themes.

    Ke ajo ne italisht: http://ireaproperty.com/it/wp-config.php
    "wp-config.php" e ke konfiguruar sic duhet kete file per ate ne italisht?

    Duhet te shikosh edhe ne administrimin e WP ne kete URL: http://ireaproperty.com/it/wp-admin/options-general.php dhe shiko URL-te: "WordPress Address (URL)" dhe "Site Address (URL)" keto te dyja duhet te jene URL-te e sakta me vendndodhjen e faqes tende ne italisht ne host.

    Nese nuk te dalin ne rregull pasi i bere edhe keto ndryshime atehere provo te besh import DB te backupit.

    Besoj se ke ndonje backup te DB te faqes ne italisht apo jo?
    Nese e ke atehere eshte e thjesht vetem duhet te popullosh me te dhenat DB perkatese aktuale me ate DB te backupit qe i perket faqes ne italisht.
    Atehere per te pupulluar DB me te dhenat logohu ne cpanel dhe shko ne phpmyadmin, nga phpmyadmin hap databazen perkatese qe perket me faqen ne italisht, pasi gjen DB dhe e ke hapur, sa per siguri mire eshte qe ti bejme nje backup kesaj DB, prandaj vepro keshtu shtyp "Check All" dhe nga drop down menu si ne figure shtyp "Export" dhe do te presesh deri sa te procesohet eksportimi dhe ta shkarkosh filen .sql ne PC-ne tende.



    Pasi i bere veprimet si ne imazhet me siper dhe ke shkarkuar filen .sql nga eksportimi, kthehu mbrapa edhe njehere ne DB dhe shtyp serish "Check All" dhe po prap nga drop down menu shtyp "Drop" si ne fig me poshte ne menyre qe ta zbrasim DB nga infot e meparshme dhe ta leme bosh per ta ripopulluar me DB e backupit.



    Pasi e boshatisem DB nga infot atehere ta ri popullojme me infot e DB te backupit si ne fig shko ke DB perkatese dhe shtyp "Import" dhe me pas "Browse" gjej DB perkatese qe eshte nje file .sql dhe i japim "GO" pa bere asnje ndryshim tjeter. shiko figuren



    p.s nese ke te instaluar "Wp super cache" ne faqen e gjuhes italiane atehere duhet te rregullosh edhe permalinket duke shkuar ketu: http://ireaproperty.com/it/wp-admin/options-permalink.php    dhe aty zgjidh "Post name" jepi save ndryshimeve.

    r.p.s eshte shume e rekomandueshme te kesh nje backup te DB te pakten nje here ne jave per siguri, dhe duhet te besh nje backup te fileve te WP dhe te themes sa here qe ben ndryshime ne filet e themes te insatluar ne WP.

    • Postime: 116
    • Karma: +0/-0
    • Gjinia: Mashkull
  • i identifikuar

    #8 ne: 05-10-2012, 15:47:13
    Faqja ne Anglisht nuk punon shkon deri ne faqen e dyt me pas nxierr perseri error 404.Ndersa faqen ne anglisht nuk po lidh dot databasen.Po provoj njeher metoden qe me rekomandove ti se deri tani kam punuar vetem me wp-config.
    Thnx per keshillat

    Temat e fundit